/#95 ITINERARI BOTÀNIC DE LA FONT DEL CONILL/

Aquest itinerari, es troba al terme municipal d‘Espolla, a l’Alt Empordà, a la Font del Conill, i dóna a conèixer la diversitat vegetal d’aquest tram de la ribera de l’Orlina, i permetrà als visitants valorar la riquesa botànica d’aquest racó.

El paratge on se situa la font fou propietat de la família Mascort, antiga família de propietaris rurals del poble, com també de la Font de la Viuda. Aquesta família va vendre, com la majoria de la seva propietat a la família Espelt a la dècada de 1980 Al 1994 la família Espelt-Garriga va fer donació del paratge al municipi d’Espolla i des de llavors és propietat municipal. Aquesta donació va permetre arranjar-la i crear l’àrea recreativa que és avui dia, amb taules i de fusta i d’obra.

La construcció original comptava, a més del brollador de la font amb una taula rodona feta a partir d’una mola de molí i inaugurada el 1950. En aquesta construcció s’hi van col·locar dues inscripcions, una amb el nom de la font i la data de construcció. En l’altra s’hi pot llegir:

En aquest lloc somrient, el manantial caudalós , us sigui ben agradós.

També hi havia una barraca amb una taula interior. Dins d’aquesta barraca hi ha una inscripció on es va marcar el nivell de les aigües de l’anomenat Aiguat de Sant Aureli del 12 de novembre de 1999.

L’itinerari te una longitud de 2 km i passa entre antics camps de conreus, plantacions de pins, bosc de sureda i vegetació de ribera. En el recorregut es poden observar més de 50 espècies de plantes arbustives i arbòries diferents; moltes d’elles identificades amb cartells.

Podeu descarregar el track al Wikiloc de Gas Mountain, sempre a la cerca de noves localitzacions.

Amb la col·laboració de SOBREMIEL.

 

Desplaça cap amunt