ENTITAT

L’Associació Grup Amics Senderistes, GAS MOUNTAIN®, és una entitat excursionista nascuda l’any 2015,  i que té per objectiu el foment de l’activitat esportiva en el medi natural a través de les diferents disciplines relacionades amb la muntanya com el trail running, la bicicleta de muntanya, l’excursionisme, el senderisme, etc.

GAS MOUNTAIN® és una entitat amb un fort compromís per la preservació del medi ambient, la conservació i recuperació del patrimoni natural i cultural de la comarca de l’Alt Empordà i la Garrotxa.

VISIÓ

GAS MOUNTAIN®, amb NIF G55264428, és una entitat sense ànim de lucre, inscrita en el registre d’entitats jurídiques, associacions i federacions de la Generalitat de Catalunya (Departament de Justícia) amb el número 57860-J/2. L’Associació neix el novembre de 2015 amb la celebració de la primera cursa MDM.

MISSIÓ

L’associació té com a principal finalitat el foment de l’activitat física en el medi natural mitjançant la pràctica de qualsevol tipus d’esport relacionat amb la muntanya (principalment el senderisme, el trail running, la bicicleta de muntanya o el muntanyisme entre d’altres) així com la promoció de la salut, l’envelliment actiu, la preservació del medi ambient i la conservació i recuperació del patrimoni natural i cultural de la zona.

GAS MOUNTAIN® pretén dinamitzar la vida social a través de l’organització d’activitats esportives, d’oci i culturals i fomentar el treball en xarxa amb altres organitzacions i associacions que treballin en el territori i amb qui comparteixin els mateixos valors.

GAS MOUNTAIN® vol ser un club referent, modèlic i innovador que es distingeixi per la qualitat humana dels seus socis i esportistes, i per l’organització i participació en campanyes i activitats solidàries.

ELS NOSTRES VALORS

L’esport ens encoratja a ser generosos en la desfeta i condescendents en el triomf, pot ensenyar-nos que la victòria és efímera i que la derrota no s’ha de traduir en derrotisme, que perdre sempre ha d’exigir una resposta: aixecar-se novament i seguir lluitant.

Els valors que regeixen GAS MOUNTAIN són:

  • Respecte i dignitat de totes les persones
  • La cohesió social, la integració i la pertinença al grup
  • Esforç i treball en equip
  • Compartir abans que competir

SECCIONS

SENDERISME

Des d’aquesta secció pretenem que el senderisme esdevingui una filosofia de vida per la persona que el practica i que mitjançant el lleure i l’esport s’aconsegueixi una major percepció sobre l’estat de salut i una millora en la qualitat de vida.

La voluntat de GAS MOUNTAIN® és aconseguir que en aquestes sortides hi puguin participar tot tipus de persones amb un mínim de condició física, per poder descobrir llocs poc coneguts i gaudir de l’espectacle de la natura. Es tracta de fer excursions assequibles per a tothom on l’objectiu principal és gaudir del camí sense estar pendent d’un cronòmetre.

TRAIL RUNNING

La secció de trail running està formada per un grup de persones de diferents edats i diferents nivells que comparteixen una mateixa afició: córrer per pistes, camins i corriols d’aquest indret tan privilegiat que ens envolta: l’Empordà i la Garrotxa.

GAS MOUNTAIN TEAM és l’equip oficial del Grup Amics Senderistes MOUNTAIN dins la modalitat del Trail Running. Es tracta d’un espai dedicat exclusivament als socis i sòcies amants de les curses de muntanya.

ALTA MUNTANYA

Des d’aquesta secció es vol mantenir viu l’esperit excursionista tan arrelat a Catalunya. No es tracta de sortides guiades (amb guia de muntanya), sinó que des de GAS MOUNTAIN® coordinem les sortides per tal d’oferir-les a un públic autònom per fer-les.

Les sortides no presenten cap dificultat tècnica, o si en tenen, són superables per qualsevol persona sense haver de tenir coneixement de l’ús de la corda. Les sortides hivernals requereixen una mica més de coneixement tècnic, ja que sovint es fa necessari l’ús del piolet i els grampons. Les sortides van dirigides a totes aquelles persones a qui els hi agradi l’alta muntanya i tinguin ganes de conèixer gent amb la mateixa afició i compartir l’activitat conjuntament.

Els menors d’edat poden venir, sempre i quan vagin acompanyats d’un adult. Per a poder participar en aquestes sortides es requereix disposar d’una assegurança de muntanyaTargeta Federativa (FEEC)

BTT

La secció de bicicleta de Muntanya de GAS MOUNTAIN®, es centra bàsicament en la participació i/o en l’organització d’una pedalada a l’any i en promoure la BTT a través de la organització de sortides col·lectives.

Desplaça cap amunt