/#89 MARE DE DÉU DEL PERDÓ -+536 +537 +538 +539 +540 +541 -PINCARÓ/

Iniciem la ruta al final d’un camí asfaltat a 4 quilòmetres de Coustouges que ens portarà a Can Damond. Visitarem la capella de Can Damond a la tornada, perquè es troba dins una propietat abandonada i té un accés dificultós. La capella és un petit edifici senzill, de planta rectangular de granit. Té un bonic porxo amb un arc rodó. La capella està dedicada a la Mare de Déu del perdó, i destaquen la bellesa dels paisatges, ja que està situada a 800 m d’altitud i domina la vall de Coustouges.

Deixem enrere la capella de la Mare de Déu del perdó i comencem a fer un camí de baixada molt net i sense pèrdua fins a la portella de Puigconté. Un cop allà ens desviarem a la +541 resseguint el cingle del Puig d’en Roguer.

Desfem el camí fins a laportella de Puigconté +540. Un cop a la portella veureu uns filferros amb punxes, el corriol per anar a la +536 comença just darrere, és una mica amagat i es confon amb altres inicis que no porten enlloc.

Anirem direcció a les Mugues del Molí de l’Afrau, baixarem per un cingle espectacular, però hem d’anar amb compte de no relliscar sobretot en dies humits, doncs pot ser perillós, per la +536 agafarem per dins d’un rec que és afluent de la Muga fins a arribar a aquesta, després desfarem el camí fins a la portella de Puigconté.

Un cop a la portella de Puigconté baixarem pels escalers fins a trobar La Muga, que travessarem fins a la pista que ens portarà a Sant Bartomeu de Pincaró. L’església de Sant Bartomeu, situada en un lloc molt solitari, és un notable exemplar romànic. Aprofitem per agafar forces i desfer el camí fins a Can Damond.

Podeu descarregar el track al Wikiloc de Gas Mountain.

I si estàs interessat amb les mugues, ja saps:

/FRONTERA TRAIL/

Amb la col·laboració de Sobremiel.

 

Desplaça cap amunt