/#88 BEUDA – ALZINA MALPÀS – PEDRÓ SANT JAUME – CASA DE LA BORA/

Iniciem la ruta a l’Església de Sant Feliu de Beuda i agafem en camí de Beuda a Can Tries, seguim i de seguida trobem la Font de la Quera. Poc després en desviem per la pista de la dreta direcció Can Xelió per anar a trobar  la línia elèctrica. Farem una forta puja d’una mica més d’un quilòmetre fins a trobar els corriols que ens portaran a banda i banda als diferents paratges.

Girem a l’esquerre per agafar el corriol que ens portarà el pedró de Sant Jaume. Corriol que desfarem per retornar a la línia elèctrica posteriorment. Ben aviat arribem a l’alzina de Malpàs, aquesta té un perímetre important, però en trobar-se capritxosament sobre un terreny de roca no té molta alçada, però no deixa de ser impressionant.

Continuem pel corriol que desembocarà a una pista, seguirem el track fins a arribar al pedró de Sant Jaume, impressionants vistes de la garrotxa ens esperen, aprofiteu per fer una bona fotogafia. Després retornarem al camí que ens tornarà a la línia elèctrica fent una petita baixada per un corriol estret i net.

Travessem la línia per agafar el camí que ens durà a la Casa de la Bora, objectiu del dia.  A més em pogut comprovar el boníssim estat d’aquest camí gràcies al fet que fa molt poc la societat de caçadors de Beuda l’ha netejat i posat al dia. La Casa de la Bora és un antic habitatge aprofitant la bauma, trobem restes d’algunes parets i de la cisterna.

Continuem resseguint pel Pujant de la Barra per guanyar desnivell i sortir als plans que ens porten a Sant Llorenç de Sous per sobre de la font dels Monjos. Podrem aprofitar per visitar el monestir de Sant Llorenç de Sous que es troba a l’antic terme de Bassegoda, i agafar forces.

Connectem amb l’Itinerari circular mitja marató Mare de Déu del Mont (MdM) i agafem el camí cap al cingle de Rocapastora fins al turó de les Grives on trobem l’encreuament “B2 Els Portals” d’Itinerànnia i seguim en direcció al Castellot de Beuda. Ens desviem 50 metres i fem la visita. Seguim cap al Torrent de Ca n’Oliveres i la Font Fresca on trobem l’encreuament B1. Seguim cap a l’aparcament del Castellot de Beuda, trobem l’encreuament AG16 i seguirem fins a Beuda.

 

Amb la col·laboració de Columbia Outlet La Roca.

 

 

Desplaça cap amunt