/RÀDIO LIBERTY NETWORK – PALS /

Visitem l’emissora de la xarxa de Ràdio Liberty a Pals.  Una emissora que feia servir ona curta per a fer arribar els missatges d’esperança i llibertat a l’altra banda del Teló d’Acer, aquests edificis es van aixecar a finals dels anys 50 per crear una emissora de ràdio nordamericana per on s’hi emetia propaganda política als països comunistes en 16 idiomes diferentsL’emissora va deixar d’emetre el 2001, i ara mateix presenta un estat ruïnós.

Accessos.

Façana principal.

El control central on és controlava de què tota l’emissió sortís correctament.

Una de les antenes receptores del satèl·lit receptor de programes. El sistema consistia en dues antenes, una de receptora i una receptora. Es va començar a fer servir el 1995.

Edifici Diesel, la central elèctrica que subministrava l’energia a tot el recinte.

El dipósit d’aigua.

La Torre Mora es troba a uns 300 metres de la costa al mig de les pinedes, a l’exterior i a
ponent de les instal·lacions de Ràdio Liberty. La torre es construí amb autorització Reial per la defensa del Port de Pals.

Les cases de pedra dels pescadors de la Torre Mora que es trobaven al seu costat i als voltants del port, actualment algunes dins del recinte de Ràdio Liberty. La majoria de les masies dels Masos de Pals i de les barraques dels pescadors tenien algú de la família que era pescador.

Actualment Ràdio Liberty presenta un mural gegant de la il·lustradora urbana Marina Capdevila  pintat al  sostre de les instal·lacions abandonades a Pals.

També trobareu altres grafitis per la zona molt vistosos.

Si voleu saber més:

http://www.radioliberty.org/

Official page of radio Liberty

Desplaça cap amunt