/#054 PALAU-SAVERDERA – SANT PERE DE RODES/

Una ruta de 8 km apte per tots els públics amb unes vistes impressionants.

Sortim de Palau-saverdera pel camí que puja a Sant Onofre. La pujada és de bon fer per un camí sense pèrdua que ens porta a la cova la Veta Negra, amb molt bones vistes a la Plana de l’Empordà i el Golf de Roses. Recolem fins a una marca que ens indica ¨Sant Pere de Rodes¨, i fem una forta pujada que s’enfila al castell de Sant Salvador.  El castell situat al punt més alt de la serra de Rodes. Seguim fins al monestir de Sant Pere de Rodes de baixada, del monestir continuem pel pavimentat fins al poblat de la Santa Creu.  Recomanem anar a la Font dels Monjos per emplenar l’ampolla d’aigua.

 

 

Arribem a Santa Creu de Rodes i l’església de Santa Helena. Des d’aquí agafem un camí paral·lel a la carretera que ens porta al mas Ventós on hi ha una àrea d’esbarjo i una font. Us podeu apropar al mirador també. Agafeu a mà dreta el camí senyalitzat cap a Palau-savardera.

 

A mitja  baixada cal sortir un moment de la ruta per gaudir del dolmen de la Muntanya d’en Caselles i del Dolmen del rec de Mas Ventós. Després de visitar els dòlmens cal tornar a la drecera i seguir baixant fins a Palau-saverdera on acaba la ruta.

Podeu descarregar el track al wikiloc de Gas Mountain.

Powered by Wikiloc
Desplaça cap amunt