MEET PHOTO LOCAL GUIDES CONNECT BUNKER CAN PALAU, AGULLANA

El pròxim dia 07 de gener de 2023 realitzaré un Meet a l’observatori búnquer d’Agullana amb tots aquells Local Guides que volgueu participar.

Objectiu: Donar a conèixer el búnquer i fer totes les fotografies possibles del lloc.

Hora: 11 a.m.

Lloc: Ajuntament d’Agullana, Agullana.

El Búnquer-observatori de Can Palau és una fortificació defensiva que es va acabar de construir el 1941. La seva missió era la de controlar i organitzar la defensa de l’anomenat sector del Portús enfront d’un atac de qualsevol exèrcit provinent del nord. El lloc va ser escollit perquè brindava una magnífica visió que abraçava des dels colls de Panissars i el Portús, fins a uns quilòmetres més enllà del poble de la Jonquera.
Si visiteu aquesta construcció, declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), podreu apreciar tant les extraordinàries vistes que des d’allà es poden gaudir, com l’estructura d’un complex edifici militar que estava destinat a ser el punt neuràlgic de tota l’estratègia defensiva de l’exèrcit espanyol als Pirineus Orientals.
Tal com podreu veure al mapa, sortint del poble pel camí que porta al mas de Can Palau trobareu les indicacions que us portaran fins al búnquer.

Desplaça cap amunt