/#84 SADERNES – CASTELL DE BASSEGODA/

Primer de tot agrair al Rubén Cruz posar a prova aquest track tan especial perquè tots podem gaudir d’ell.

Sortida a Santa Cecília de Sadernes, deixem el càmping enrere, agafem la pista que puja a Sant Andreu de Gitarriu. A 400 metres agafem el corriol de la dreta fins al cim del Cingle de Bistoltes on abans trobarem un petit clar amb una cruïlla de camins.  Anirem primer per la vora del Cingle fins a la seva punta on tenim un molt bon mirador. Desfem i agafem el camí que puja a la Font de la Teula on tenim la senyalització groga del camí d’Itinerànnia.


Seguim fins a arribar a Sant Andreu de Gitarriu i després fins al Coll de Faja en camí baixa fins a trobar la Font de Faja.

Agafarem un bon camí fins a la casa de Polí. Passarem pel derrera de la casa de Polí agafem un petit camí que puja al costat del cingle i que ens portarà al Puig dels Moros on trobem les runes del Castell de Bassegoda que és un  mirador excepcional.

Desfem el camí fins a la casa de Polí on agafarem la pista forestal fins al Coll de Faja. Més amunt trobarem una cruïlla de pistes, seguim fins a trobar un dipòsit d’aigua i la Font de Faja.

Desfem el camí de fins a Sant Andreu de Gitarriu on continuarem fins a la casa del Sarradell trobem un pal indicatiu. Deixarem la pista i agafarem el camí que ens portarà a trobar les runes de la casa de Cufí. Aquí tenim la pista que baixa de Sant Andreu Gitarriu per agafar el camí per baixar a Sadernes. 

Us podeu descarregar el gpx a Wikiloc:

Sadernes-Cingles de Bistoltes-Sant Andreu de Gitarriu-Coll de Faja-Font de Faja-Polí-Castell del Bassegoda

Aquesta ruta ha sigut possible gràcies als coneixements d’en Jordi Freixa Sala, si voleu més informació feu click al següent enllaç:

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/sadernes-cingles-de-bistoltes-sant-andreu-de-gitarriu-coll-de-faja-font-de-faja-poli-castell-del-ba-31502399#wp-31502410

/JORDI FREIXA SALA, 1000 TRACKS WIKILOC/

Amb la col·laboració de Columbia Outlet La Roca.

 

Desplaça cap amunt