/#19 TRAINING CAMP MDM TOSSA D’ESPINAU – PEDRÓ DE MONTOSA/

Per iniciar aquest recorregut, heu d’accedir a l’aparcament de la Collada d’Espinau, per una pista en un 70% emporlanada i un 30% de terra en molt bon estat, un cop allà iniciareu la ruta a peu.

Per començar busqueu el corriol que us portarà als cingles de la Tossa d’Espinau, aquest corriol és perdedor però està plè de fites que us ajudaran a arribar al destí del dia, la Tossa d’Espinau a l’ombra del Mont . Vigileu en dies que hagi plogut, el fang us farà patinar de valent i pot ser perillós.

Un cop al cingle arribareu a la Balma de la Tossa, on segurament, trobareu algun cabirol, si aneu en silenci. Després us enfilareu al cim de la Tossa (1.086 m) on tindreu una vista espectacular de la Mare de Déu del Mont i una gran panoràmica de les muntanyes de l’Alta Garrotxa. 

Deixeu la Tossa d’Espinau reculant fins a l’últim coll que heu deixa’t, un cop allà seguiu les marques dels caçadors, unes línies de color rosa que ús portaran d’extrem a extrem de la Serra de Corones fins al P de Montosa, passant per la Tossa Petita, arribant a Puig Caçador  i admirant les increïbles vistes de l’Alta Garrotxa, i un cop a la Creu del Pedró de Montosa, també de la plana de l’Empordà (la Serra de Corones es troba just entre els municipis d’Albanyà a l’Alt Empordà i de Beuda, a la Garrotxa). 

Deixant la Creu del Pedró de Montosa enrere, anirem a  trobar el recorregut circular de la MDM.Cat, i un cop al Coll de Joncanat, si no voleu pujar al Mont, aneu fins a Espinau passant per la Font del Puig, un cop allà remonteu fins l’aparcament per la pista.

I si encara teniu ganes de més, podeu afegir al track aquest altre: #70 VOLTA EXPRESS MDM i fer el cim de la Mare de Déu del Mont Express.

Desplaça cap amunt