/VISITA AL POBLAT ALT-MEDIEVAL DEL SERRAT, ALBANYÀ (DANI PÉREZ)/

Avui el nostre amic Dani Pérez a visitat el poblat alt-medieval del Serrat (Albanyà) i del seu colomar, únic conegut a Europa construït amb la tècnica antiga de l’ “opus spicatum” (construcció en que les pedres estan col·locades en forma d’espina de peix, és una tècnica constructiva típica de l’Alta edat mitjana, segles IX-XI).

Aquest poblat situat en un meandre del riu Muga, en la zona coneguda del Serrat, també coneguda pel Bertran, rep el nom per la masia que hi ha situada ben a prop i del seu magnífic pont.
El que s’ha fet en aquesta intervenció del Serrat és netejar i desbrossar el lloc, i consolidar aquelles estructures arquitectòniques que es trobaven en perill d’enrunar-se encara més, com la porta d’entrada que veureu a les fotos.

El projecte l’ha fet la Diputació de Girona (2.200.000 euros), departament de patrimoni i monuments amb l’arquitecte en cap Sr. Bayona, a iniciativa de l’Ajuntament d’Albanyà per tal de potenciar el turisme al municipi.

Moltes gràcies Dani pel text i les fotografies, esperem que tot aquest magnífic conjunt no sigui amenaçat ara que tothom coneixerà de la seva existència.
Recordeu. Sigueu curosos amb la natura i el patrimoni.

(Text i fotografies: Dani Pérez).
Desplaça cap amunt