/SENYALITZACIÓ CURSA MDM AMB ITINERÀNNIA/

El Consorci de l’Alta Garrotxa finança la senyalització del trajecte de la cursa MDM, una ruta que s’inicia a Beuda i s’ha senyalitzat com un itinerari de la xarxa de senders Itinerànnia pensat per corredors.

La ruta de 21 quilòmetres que rodeja tota la muntanya de la Mare de Déu del Mont comença al nucli de Beuda i passa per Cabanelles i Albanyà. L’itinerari dona lloc a la Cursa MDM que va néixer el 2015. Enguany, s’ha identificat que el camí era un espai d’interès i amb el finançament del Consorci de l’Alta Garrotxa s’ha senyalitzat.
L’itinerari s’ha senyalitzat com un itinerari d’Itinerànnia i tal com es va fer ja amb la cursa de la Moixina, s’han col.locat unes plaquetes amb el perfil del recorregut i un indicador d’on s’està ubicat, en els encreuaments de senyalització vertical. Tot el recorregut està marcat amb senyals de pintura de color groc.
.

 

Beuda és el punt de partida de la ruta MDM, que rodeja la muntanya de la Mare de Déu del Mont. El trajecte va guanyar pes amb l’organització de la Cursa MDM el 2015, i enguany s’ha portat a terme la senyalització de l’itinerari a través del Consorci de l’Alta Garrotxa que ha finançat íntegrament el cost de l’actuació, d’uns 3.000 euros. Els treballs han consistit majoritàriament en desbrossar la zona, situar panells informatius i pintar marques.

Anna Vayreda, alcaldessa de Beuda:

“És una ruta circular que dona la volta sortint des del nucli de Beuda i passant per Cabanelles i Albanyà, fa tota la volta a la muntanya per darrere. Són uns 21 quilòmetres per tant has d’estar una mica preparat. El que s’ha volgut fer és aprofitar la ruta que van impulsar els organitzadors de la cursa MDM l’associació GAS MOUNTAIN. Es va veure que tenia bastant d’interès que la gent que venia la trobava molt interessant i que era una cursa que passava per un entorn privilegiat”.

La petició de senyalitzar aquest itinerari va ser dels tres ajuntaments pels que passa l’itinerari de 21 quilòmetres: Cabanelles, Albanyà i Beuda.

Itinerari circular mitja marató Mare de Déu del Mont (MdM)

Ruta amb senyalització específica per a corredors.

Iniciem aquesta ruta a Beuda, creuarem la plaça major on trobem l’encreuament G155 Beuda i sortim de Beuda per darrera l’església. Seguint el tram de GR anem fins l’encreuament AG16 Camí de ca n’Oliveres anirem a la dreta, seguim la pista cap a ca n’Oliveres i seguirem el corriol que puja, agafarem un tros de la carretera fins la font de Rocapastora. Trobarem l’encreuament AG17 Font de Rocapastora continuarem per un corriol, en direcció Castellot de Falgars, a la pista trobarem l’encreuament B3 Sota pla de Ginestar i seguirem fins a arribar al collet de les Farigoles, deixarem la pista i ens enfilarem fins al Castellot de Falgars, passat el castell anirem fins la pista, la seguirem fins a arribar al bac de Falgars, on trobem l’encreuament AG18 i seguirem cap als camps de Falgars i la font de Falgars.
Sobre la font de Falgars trobarem l’encreuament AG19 Falgars, seguirem un corriol i seguirem el traçat de l’antic camí a la mare de Déu del Mont fins al coll d’en Serra.

Agafarem la pista cap a la dreta i anirem direcció Coll de Joncanat. Anirem pel bac del Soler i seguirem cap als quintans del Soler. Passarem el collet de Maniscle, l’Escaler del Soler i l’Avenc del Pla de Montosa.
Arribem a l’encreuament AG20 Sobre Coll de Joncanat i seguirem direcció al coll de Joncanat i Beuda.
Al cap d’uns 200 metres arribem a l’encreuament G114 Coll de Joncanat. I agafarem el camí que ens portarà al cim del Mont. Quan baixem del santuari trobarem l’encreuament G115 Mare de Déu del Mont i seguirem en la direcció que indica cap a Sant Llorenç de Sous, on trobarem l’encreuament AG21 Sant Llorenç de Sous. Agafem el camí cap al cingle de Rocapastora fins al turó de les Grives, trobem l’encreuament B2 Els Portals i seguim en direcció al Castellot. Seguim cap al Torrent de Ca n’Oliveres i la Font Fresca on trobem l’encreuament B1. Seguim cap a l’aparcament del Castellot de Beuda, trobem l’encreuament AG16 i seguirem fins a Beuda per la carretera.

 

Modalitat
 • A peu
 • Per còrrer
Comarca
 • Alt Empordà
 • Garrotxa
Municipis
 • Albanyà
 • Beuda
 • Cabanelles
Dificultat
 • Alta
Temps
 • 9h15min (caminant)
Distància en km
 • 20,6 Km
Alçada màxima
 • 1.102m
Alçada mínima
 • 327m
Desnivell acumulat de pujada
 • 1.605m
Desnivell acumulat de baixada
 • 1.605m

 

Desplaça cap amunt