/Rècord d’ascens a la Mare de Déu del Mont per Quim Costa/

L’atleta del Club Atletisme Olot “Terra dels Volcans” Quim Costa va batre el rècord d’ascens a l’octubre del 2020 amb un temps de 36 minuts i 40 segons, però malauradament va patir un esquinç al turmell mentre estava descendint el cim a la zona del puig de Montjuïc, no podent completar el repte marcat fa unes setmanes: pujar i baixar la Mare de Déu del Mont en menys d’una hora. L’anterior rècord de la vertical l’havia aconseguit l’Adrià Canimas amb un temps de 38 minuts i 14 segons l’any 2015, amb aquest temps en Quim Costa posa el llistó molt amunt.

 

 

A les 10 hores en punt en Quim Costa va iniciar l’ascens a la Mare de Déu del Mont juntament amb els col·laboradors del Club Atletisme Olot “Terra dels Volcans” . Tot estava disposat pel que havia de ser una gran jornada. Amb una precisió mil·limètrica va anar superant cada una de les dificultats del traçat fins a aconseguir la primera de les fites del dia, rebaixant en més d’un minut i mig l’anterior rècord establert. Hem de destacar que el terreny estava totalment moll i aquest fet va dificultar encara més el progrés del corredor pel circuit. Posteriorment el corredor va passar per dins del Santuari de la Mare de Déu del Mont com marca la tradició per iniciar un frenètic descens, direcció el Monestir de Sous. El destí va voler que una petita pedra es creués al seu camí, perdent el peu i produint-li una regirada molt important obligant el corredor a aturar-se definitivament abandonant la segona part del repte. Ràpidament el vàrem recollir del circuit i el vàrem portar a Beuda. Volem agrair a l’ajuntament de Beuda per totes les facilitats que vàrem rebre perquè el corredor estigues còmode en aquests moments difícils.

 

 

Ahir tocava realitzar un repte personal pujar i baixar Mare de Déu del Mont en menys d’1 hora. Llàstima que vaig topar amb la realitat d’un dia complicat, ja que passant la segona baixada del corriol de descens, vaig agafar una pedra petiteta i se me’n va anar el peu. Em vaig regirar el peu i un cop regirat vaig intentar fer un parell de metres, però una punxada molt forta em va fer el crit d’alarma que no podia continuar i em vaig trobar parat al Monestir de Sous. Em faltaven uns dos quilòmetres per baixar i no es podia. No era el dia. Són coses que passen. És la muntanya i, a vegades, ens hem d’adaptar, si plou o si fa mal temps. Una regirada la pot tenir tothom. Un petit incident, i veient que era impossible continuar amb el peu com el tenia i tot i les emocions viscudes ahir, crec que va ser un dia genial. La muntanya és com és, però no canviaria per res del món el dia d’ahir, i segur que sempre el recordaré. Vull donar de veritat les gràcies a tothom per haver ajudat en aquest projecte que al final ha sigut un projecte de tots, perquè tots i cada un de les persones que vau venir ahir vau aportar el vostre granet de sorra. La implicació va ser de 10 i el dia de 10. Al final es va batre rècord de pujada amb 36:40. Avui he anat a l’hospital i per un moment semblava que tenia trencat el peroné, però al final un esquinç i 3 setmanes de repòs. No dubteu que quan pugi jo i Mare de Déu del Mont tenim un deute pendent. Moltíssimes gràcies a tots de tot cor.

Quim Costa.

 

 

La idea d’aquest repte va sorgir arran del confinament i la implantació per part de Gas Mountain de l’app Opentrailraces per la cursa MDM TRAIL 2020 de Beuda, que enguany es disputarà entre l‘1 i el 8 de Novembre. En Quim Costa, es va proposar fer el test i pujar la Mare de déu del Mont, amb la sorpresa que es va quedar a molt poc dels 38 minuts i 14 segons de rècord que té l’ascensió. En veure que es quedava molt a prop de batre el rècord de pujada, va pensar a fer un Up&Down que mai s’havia intentat en menys d’una hora. En total són poc més de 8 quilòmetres amb un desnivell de 880 metres. A Gas Mountain estem molt contents d’haver pogut participar d’aquesta iniciativa i conèixer aquest corredor que ens portarà moltes alegries en un futur molt proper. Tornarem a intentar-ho.

 

Desplaça cap amunt