/PROJECTE DOUGLAS DC-6B F-ZBBU PÉLICAN/

Visitem l’avió DC-6 Pélican de  la Protecció Civil francesa al puig de les Canals, al massís de l’Albera, que es va estavellar el 19 de juliol de 1986, i que va causar la mort dels quatre tripulants el pilot Jean Pierre Davenat, el copilot Jacques Ogier, el mecànic Roland Denard i l’ajudant Jack Le Bel mentre treballaven per apagar el gran foc que cremava per tot l’Alt Empordà.

Aquest cop ho fem amb un dron XIAOMI Mi Drone 4K Cámara WiFi FPV 3-Axis Gimbal GPS RC Quadcopter i aquí teniu les imatges de l’avió que conserva la seva estructura, tot i que va quedant camuflat enmig del bosc de roures:

Les restes de l’aparell continuen al lloc, encara que alguns pirates es dediquen a robar peces, com aquest 2018,  on més de trenta anys després de la tragèdia que ha desaparegut l’última hèlix que quedava a la zona de l’impacte.

Hem tingut repercussió a la premsa:

EMPORDÀ TV:

DIARI DE GIRONA:

http://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2018/06/05/desapareix-helice-lavio-estavellat-lalbera/917557.html?utm_source=rss

Desapareix una hèlice de l’avió estavellat a l’Albera el 1986

L’aparell es troba al lloc on va caure mentre extingia un incendi . Amb els anys han desaparegut petites parts de l’aparell

Carme Vilà, Cantallops 05.06.2018 | 12:07

 L’avió estavellat a l’Albera l’1 de juliol de 1986 mentre treballava en l’extinció d’un gran incendi que va arrasar bona part de l’Albera ha perdut una peça. Ha desaparegut una hèlice de la cua, l’última que li quedava. L’alcalde de Cantallops on es troba l’aparell, Joan Sabartés, ha explicat que està abandonat i és fàcil poder-se endur petites peces. De fet, quan va caure van ser moltes les persones que es van endur algun trosset de record.

L’aparell és un DC-6 de Protecció Civil de França on va començar l’incendi. Les restes de l’aparell que conserva l’estructura es troben a tocar una pista forestal al puig de les Canals, al terme de Cantallops.

 Un monòlit recorda l’accident en el qual van morir el pilot Jean Pierre Davenat, el copilot Jacques Ogier, el mecànic Roland i l’ajudant Jack Le Bel.

Les visites de curiosos i excursionistes a l’aparell són habituals. Sabartés constata que s’ha convertit en un atractiu i en un record del gran incendi.

L’Associació Grup d’Amics Senderistes Gas Mountain, segons ha avançat EmpordaTV, ha denunciat el robatori de l’última hèlice que quedava a l’avió.

L’alcalde constata que és difícil controlar que s’emportin parts de l’aparell i que en estavellar-se la gent agafava petits trossets de record. Retirar-lo es va considerar que no era possible per la dificultat i el cost.

HORA NOVA:

 

Desplaça cap amunt