/#060 PONTS D’EMPURIABRAVA – DESEMBOCADURA DE LA MUGA/

Empuriabrava amb 24 km de canals interiors, que la fan la marina residencial més gran del món.

Iniciem aquest senzill recorregut dirigint-nos al llac de Sant Maurici punt final dels canals d’Empuriabrava. Seguim direcció La Muga, accedirem a ella per l’Àrea de Pícnic d’Empuriabrava.

 

Anirem direcció la desembocadura pel Camí Natural de la Muga fins a l’inici d’aquest (El camí Natural de la Muga segueix el curs del riu la Muga i connecta diferents Espais Naturals de Girona, com l’Espai d’Interès Natural (EIN) de l’Alta Garrotxa, l’EIN de les Salines, l’EIN dels Penya-segats de la Muga i El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.).

 

Passarem per davant de l’escultura “Rellotge de Sol” de Tapiola, que està ubicada al Passeig Marítim i que representa Apol·lo (Déu de la medicina, de la bellesa masculina, de la música i de la poesia també va ser considerat déu del Sol, en substitució d’Hèlios) va ser instal·lada als inicis d’Empuriabrava.

 

Girarem a l’esquerre pel carrer Joan Maragall deixant el passeig i ens dirigirem al canal principal fins al port Mistral.
Després passarem el pont del canal principal i tornarem per l’altre costat del canal principal pel sector Pení i Quermançó. Ens dirigirem al carrer de Migjorn, on trobarem els ponts de vianants d’Empuriabrava, un total d’11 ponts seguits que ens permetran visitar a fons Empuriabrava.

 

Trobarem un seguit de 5 ponts arrengats i uns altres 6 en fase d’obres, amb un total d’11. Travessarem els canals de la Falconera, Norfeu, de Creus, de les Medes, de Cap Ras, del Ter, de L’Ebre, del Segre, del Llobregat, del Fluvià i de la Tordera. 

 

Molta atenció amb els ponts que no estan arreglats, són perillosos.

 

Us podeu descarregar el gpx a Wikiloc:

Amb la col·laboració de Columbia Outlet La Roca.

 

Desplaça cap amunt