/#059 PERALADA – SANT NAZARI DE LES OLIVES/

Iniciarem aquest itinerari a les portes del Castell  de Peralada. Sortim de Peralada pel carrer de la Baixada de la Font i anem a buscar el pont de ferro de l’Anyet, està situat al costat del carrer Sota Muralla, que ens porta fins a uns horts. És un pont amb estructura de ferro i passarel·la de planxa de ferro. El passamà és de ferro i als seus extrems trobem una voluta.

 

Travessem els horts i enfilem pel camí de la Valla fins al Mas David seguint les canalitzacions d’aigua dels Regants de la Muga.

 

Allà girem a la dreta fins al Mas Carbó, i tot seguit a l’esquerre fins a arribar a l’església de Sant Nazari de les Olives que està situada a uns dos quilòmetres al nord-oest de Peralada. És un edifici d’una nau amb absis semicircular. La porta d’accés està tancada.

 

Deixem Sant Nazari de les Olives i anem direcció nord fins al Canal Gros, on girem a la dreta travessant de nou l’Anyet fins a El Mossarac, un cop allà passem a l’altra banda a de la carretera GIP 6021 per darrere de les granges abandonades de la Salanca, si sou observadors, veureu molts búnquers de la Línia Pirineus a prop del camí. Continuem seguint el Canal Gros fins a retornar a Peralada pel Camí de les Costes.

 

Teniu el track al Wikiloc de GAS MOUNTAIN i el podeu descarregar  amb TRAXAPP (Descarrega fitxers GPX tot amb un, eina per descargar arxius GPX d’Strava™, Google Maps™ y Wikiloc™.)

Scroll to Top