/Mireia Perpinyà referent a la MDM 2020/

La Mireia Perpinyà obté 3 de 3 podis de les tres curses virtuals de la MDM.CAT . L’atleta empordanesa Mireia Perpinyà ha destacat en les 3 curses de la MDM.cat: imposant-se en la 6a edició de la mitja marató de muntanya MDM, també guanyant a la versió de 12 km i quedant 3a a la versió vertical de 4km.

Mireia Perpinyà – Amb monument a Jacint Verdaguer. Foto: Lucía Luque

La MDM.cat és una cursa de muntanya que se celebra des de novembre de 2015 organitzada per l’associació GAS MOUNTAIN. Té com a objectiu reunir en competició als millors corredors de muntanya de mitja marató, encara que no pretén ser una prova exclusivament elitista i està obertaa tota classe de participants. Consta de tres recorreguts: un de 12 km, un de 21 km (amb inici i final a Beuda) i aquest 2020 s’ha recuperat també la vertical de 4 km gràcies al sistema OTR. Tots tres transcorren dins l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa, un dels espais naturals més importants del Prepirineu oriental de llevant. De gran riquesa paisatgística, faunística i cultural, té tots els serveis necessaris i es poden practicar múltiples activitats, des d’esportives fins a culturals. Degut a la situació actual COVID-19, el proppassat 2020 es va desenvolupar una edició virtual de la cursa que l’entitat GAS MOUNTAIN amb col·laboració de l’APP OTR han registrat de forma permanent. Durant els mesos de novembre i desembre, els esportistes han disposat de totes les temptatives que han necessitat.

Mireia Perpinyà – Circuit Vertical. Foto: Lucía Luque

Les impressions de la Mireia Perpinyà:

En aquesta edició de la cursa MDM he fet les 3 modalitats: la de 21 km (1 vegada), la de 12 km (3vegades) i la vertical (3 vegades), que no havia fet anteriorment.Cada cursa té “lo” seu i et posa al límit de diferent manera.La de 21 km és duríssima. Té molt desnivell i trossos molt tècnics, però aquesta és la part que emfascina més: les baixades eternes purament tècniques i autèntiques. La de 12km penso que és perfecta. Pujada intensa per si sola, vistes espectaculars quan arribes a dalt i sense agafar aire gas a la baixada, que és brutal. I la vertical té el seu encant. No deixa de ser duríssima però és la que em fa sentir més satisfacció quan arribes a dalt, perquè les cames no tenen cap moment per recuperar i vas apretat fins ser al capdamunt: el moment culminant amb en Cinto i les meravelloses vistes. En els anys anteriors que havia participat a la cursa sempre havia fet la de 21 km. Sóc més de llargues tirades que de potència a les curtes. No obstant això aquest any he participat a les 3 modalitats de la cursa. Estic molt contenta i ho he gaudit, ja que les 3 són autèntiques.

Mireia Perpinyà – Mare de déu del Mont. Foto: Lucía Luque

Qui és la Mireia Perpinyà?
Sóc una noia inquieta, divertida, carinyosa, amiga dels meus amics i amb unes aficions molt arrelades. Impossible
percebre la vida sense elles. La música i l’esport formen part de mi. M’agrada tocar el piano i gaudir plenament de la
llibertat que desprèn la muntanya. Sense córrer no seria feliç.
Sóc mare de dues nenes precioses que em fan sentir viva a cada segon, les quals demanen molt de mi i jo els hi ofereixo
la meva plena dedicació i estima. Sense elles tampoc no seria jo.
I sóc mestra d’una escola de Primària a Castelló d’Empúries. Compartir amb infants et fa ser gran, una gran persona. El
mestre ensenya però també aprèn. Els millors riures els he tingut amb els nens i les nenes. Si em fessin canviar de
professió, m’hi negaria rotundament.

 

Mireia Perpinyà – Circuit Vertical. Foto: Lucía Luque

Els podeu seguir a Instagram:

Corredora:
Mireia Perpinyà Carbonell
@mireiaperpiny
Fotografía:
@lucialuquephotography
Col.labora:
@homedebosc
@isadanes

Mireia Perpinyà – Circuit Vertical. Foto: Lucía Luque

Desplaça cap amunt