/#061 LA JONQUERA – L’ESTRADA/

Sortida al carrer de la zona esportiva de La Jonquera per anar cap al camí del cementiri d’aquesta població. Agafarem un camí asfaltat entre l’autopista i la via del tren, i passarem per sota d’aquest seguint el camí de Sant Jaume que porta a L’Estrada, em de fer un tros curt per la carretera GI500.

 

Arribem a L’Estrada situada prop de l’antiga Strata Francisca,(que podria haver estat la Via Augusta) que conduïa al Coll de Panissars des de Figueres i d’on prové el nom. La paraula strata en llatí significa camí empedrat. Parem a agafar aigua a la plaça de l’església Santa Maria de l’Estrada. Cal Sastre, de 1725, amb unes tisores gravades a la llinda del portal, i unes vint cases més conformen aquest nucli de població dependent d’Agullana,

 

Deixem L’Estrada per una pista asfaltada i poc després a l’esquerre agafar un camí que passant per sota de la via del tren ens portarà al Menhir de Palaus, situat molt a prop del mas del Forn. Impressionant Menhir de dimensions espectaculars 3,20 m d’alçària, 0,78m d’amplada i 0,38 m de gruix.

 

Un cop agafem la Carretera GI500 per tornar a LA Jonquera trobarem Les tres moreres del Mas Forn arrenglerades en un petit prat al camí del ‘esquerre que mena de la carretera d’Agullana al mas. Tres exemplars centenaris, l’exemplar del mig és realment únic amb una soca de més de tres metres de diàmetre.

Teniu el track al Wikiloc de GAS MOUNTAIN i el podeu descarregar  amb TRAXAPP (Descarrega fitxers GPX tot amb un, eina per descargar arxius GPX d’Strava™, Google Maps™ y Wikiloc™.)

 

Desplaça cap amunt