/COMPTE AMB ELS SOMNIS, ES PODEN FER REALITAT/

El 30 de novembre passat vam tenir el plaer de participar en la 8a Jornada de Networking “Esport, natura i turisme” organitzada pel Consorci Salines-Bassegoda, que va tenir lloc a l’espai Coworking de Navata (Alt Empordà). L’objectiu d’aquesta jornada de networking, era posar en contacte empresaris i emprenedors per veure possibilitats de crear sinergies de col·laboració per millorar l’oferta turística i esportiva d’aquest territori amb tant valor paisatgista, com és la Costa Brava i la marca Empordà.

Com a convidada d’honor presidia les jornades l’ultra fondista Núria Picas, Campiona del Món de l’Ultra Trail World Tour i un referent per als amants de la muntanya. La vida d’aquesta atleta està plena d’èxits, però aquests no són gratuïts. Un clar exemple de què qui persevera en els seus somnis els acaba aconseguint, i així és com Núria va marcar noves fites en la seva vida.

“De vegades, els meus pitjors moments els amago darrere d’un somriure”

La vida d’una atleta d’alta competició no és gens fàcil ni còmode. El trail running no és un esport que mogui milions, com el futbol o la Fórmula 1, i per això Núria Picas s’ha de moure constantment per aconseguir patrocinadors (encara que tingui un equip que l’ajuda) i ha de compaginar les carreres amb les conferències, xerrades , projeccions, documentals, i un llarg etcètera … Com tota persona emprenedora ha d’anar sempre un pas per davant, reinventar-se constantment, innovar, oferir alguna cosa que els altres no facin.

La conferència:

Núria Picas va iniciar el seu relat traslladant-se a la seva infància, als seus orígens més primitius, i ens va desvetllar com la casualitat i la sort, no sense molt esforç, amb només 22 anys va córrer la seva primera marató, a poc a poc la va anar portant fins al cim del món del trail running. Ens va submergir en els seus secrets més ben guardats, revelant que el seu esport més estimat no és el córrer per la muntanya, sinó l’escalada, i es va confessar en explicar el seu accident d’escalada a Montserrat, on es va precipitar i es va trencar l’os astràgal del peu esquerre, aquest fet la va mantenir apartada de la competició una llarga temporada però Núria, desafiant als diagnòstics mèdics que li deien que a causa d’aquesta lesió no podria tornar a córrer, no s’ho va creure i va començar una dura i dolorosa recuperació i ha marcar-se noves metes en la seva vida.
Un clar exemple que qui persevera en els seus somnis acaba aconseguint-, superant un accident que gairebé va estar a punt de separar-la per sempre l’esport d’elit.

“Cal entrenar, no hi ha secrets, només sumar quilòmetres”

Núria Picas va narrar el seu recorregut esportiu a través d’una filosofia de vida basada en la mentalitat positiva i la força de voluntat. Buscava nous reptes i per això calia reinventar. Va demanar una excedència en el cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i va enfocar els seus esforços a aconseguir el seu somni: convertir-se en la millor atleta de curses de muntanya i fer del seu hobby seu “modus vivendi”. Reinventar-sovint significa sortir de la zona de confort, perdre la seguretat i enfrontar-se a allò desconegut. No és fàcil, però la il·lusió, l’esforç, la perseverança i l’esperit competitiu de Núria l’han portat a convertir-se en la campiona de la Ultra Trail del Montblanc, la ultra per excel·lència.

Reptes com enllaçar la Cavalls del Vent i Carros de Foc, una gesta de 137 quilòmetres i 14.200m de desnivell positiu que mai ningú abans ha aconseguit, la seva expedició a l’Himàlaia amb Tamara Lunger intentar ascendir al Makalu (8481m.) El 17 de maig , on va abandonar a 7900 metres d’altitud a causa d’un virus, o el seu increïble palmarès

– CAMPIONA DE LA COPA DEL MÓN AMB LA SELECCIÓ CATALANA PER EQUIPS 2011.

– CAMPIONA DE LA COPA DEL MÓN DE ULTRA TRAILS 2012.

– CAMPIONA DEL MÓN SKYGAMES 2012.

– SUBCAMPIONA D’EUROPA DE ULTRA TRAILS 2013.

– CAMPIONA D’ESPANYA DE CURSES DE MUNTANYA 2013.

– 2a ULTRA TRAIL DU MONTBLANC 2013, 2014.

– 1a CAVALLS DEL VENT. 2011, 2012, 2013.

– 1a ULTRA PIRINEU 2014.

– 3a ULTRA PIRINEU 2015.

– CAMPIONA DE L’ULTRA TRAIL WORLD TOUR 2014, 2015

– 1a ULTRA TRAIL DU MONTBLANC 2017.

… no deixen indiferent a ningú.

Si voleu saber més sobre aquesta campiona trobareu totes les seves gestes és el seu llibre autobiogràfic “Córrer per ser lliure“.

Desplaça cap amunt