Abans de començar reflexionem quina és la causa de què aquest camí estigui tallat. Per què no està condicionat?

+INFO : https://www.miteco.gob.es/ca/costas/preguntas-frecuentes/index2010-10-29_22.56.32.8360.aspx

Caminos de derecho, no de servidumbres.
Los caminos de ronda no deben confundirse con la servidumbre pública que fija la Ley de Costas: una franja de suelo de 6 m de ancho por donde la gente tiene derecho a pasar, tanto si el terreno es público como si es privado. Se mide a partir de la franja del dominio público de costas que marcan los hitos. Esta franja es ampliable hasta 20 m en lugares de tránsito difícil, como los acantilados. Los caminos de ronda, en cambio, son verdaderos caminos públicos y la franja de sonido también lo es. A veces circulan dentro de esta franja de servidumbre y otras veces no.

CAMINOS DE RONDA
DOSIER DE PRENSA. Enero 2018

Isabel Díaz / Laura Bayo
Àrea de Comunicació i Màrqueting
Museo Marítimo de Barcelona
comunicacio@mmb.cat
www.mmb.cat

CAVALL BERNAT – CANONS DE COLERA 

Iniciem la ruta a l’extrem sud de la platja de Garbet on trobareu la roca del Cavall Bernat, nom que se li atorga per ser igual que la famosa formació amb forma fàl·lica situada al centre del massís de Montserrat (Barcelona).

Deixem la platja de Garbet i trobem aquesta porta que ens obliga a passar arran de mar per una zona bastant perilllosa.

Continuem arran de mar, si ets un bon equilibrista, passareu mullant-vos una mica els peus, la resta, marxarem xops i amb unes quantes rascades a les cames, el camí és inexistent i perillós. És en aquest punt que ens preguntem perquè no està en bones condicions?

Un cop passem la finca Garbet,  trobarem una que el camí es troba senyalitzat i en bones condicions, iniciarem la pujada al Mirador dels Canons de Colera que ens oferirà una bona panoràmica de la badia de Colera, el Cap Marcer, el penya-segat blanquinós de la Costura Blanca i la cala Rovellada, i direcció sud el Cap Ras i el Cap de Creus, és espectacular.

Inicem els descens passant cap a la platja d’en Carbassó, als nostres peus l’Illa Grossa.

Tornem a la platja de Garbet pel camí de Ronda alternatiu, bastant més còmode però amb l’inconvenient de trobar una porta que no sabem que fa en aquest lloc eldia d’avui.

Us podeu descarregar el gpx a Wikiloc:

CAVALL BERNAT – CANONS DE COLERA – ILLA GROSSA – PLATJA DE GARBET

Amb la col·laboració de Volkswagen Autopodium Figueres.

Desplaça cap amunt