/AERÒDROM 319 FIGUERES SUD BY GAS MOUNTAIN/

A un quilòmetre al Sud de Figueres,  a tocar a l’antiga carretera nacional II a Barcelona es troba Sant Pau de la Calçada, una petita església romànica documentada del 1176.

És aquí als camps de davant on es trobava l’aeròdrom republicà 319 Figueres-Sud. Inicialment aquest aeròdrom es va construir l’any 1931 pel Club d’aviació de Figueres. Es tractava d’un projecte esportiu i si varen organitzar diverses activitats com aeròdrom civil, però es va abandonar poc abans d’iniciar-se la Guerra Civil a causa d’un accident aeri. Reconvertit posteriorment com a camp d’aviació militar republicà, el Camp del Manol (1936-1937) no tenia els recursos suficients i no es va fer servir, era considerat simplement un camp practicable per possibles incidències.

Al Mas Torre Sant Pau és particular, però els seus propietaris permeten, cada any, l’accés a la finca, per celebrar una trobada sardanista organitzada pel Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres, el darrer diumenge de gener, amb una missa en honor de Sant Pau i la venda de les típiques flaones tradicionals de l’Alt Empordà acompanyades de vi dolç.

Si voleu visitar el camp, podeu descarregar al Wikiloc de Gas Mountain, sempre a la cerca de noves localitzacions.

En rosa el camp que va existir, en verd fosc el projectat que no es va realitzar mai, i en taronja la nostra proposta.

/AERÒDROM 311 CELRÀ BY GAS MOUNTAIN/

Amb la col·laboració de SOBREMIEL.

Scroll to Top