/#99 VOLTA AL PUIG DE LA PUJA/

Sortida curta ideal per iniciar-se al món de les Mugues. Iniciarem la ruta a l’aparcament sud del Pertús, passarem per sota l’autopista AP-7, aquí també disposeu d’un aparcament gratuït no vigilat. Anirem a l’esquerra per anar a trobar el camí del Mas de la Comtessa. Passem per davant d’unes ruïnes que en queden a l’esquerre, fem una suau baixada, en aquest punt ens desviem un moment a l’esquerre per anar a la primera muga, la+577 I, encara que queda una mica amagada és una gran piràmide. Retornem al camí. Continuem fent una petita pujada tot travessant un rierol per la pista, i ens tornem a desviar a l’esquerre per veure la muga +578. Retornem al camí i agafem el G.R. 10 francès. En pocs metres deixem el camí principal i comencem a fer camp a través seguint estrictament el traçat de la frontera direcció a la muga +579 aquest traçat ens fa tallar pel dret la pista que puja al Mas de La Comtessa. Arribat un punt que ens trobem una corba tancada ens enfilem pel marge i anem a buscar la muga +579 I. A partir d’aquí comença un espectacular i antic corriol que segueix la carena de pujada fins a la muga+580.

Després de travessar la pista novament ens enfilem cap al puig de la Puja, tota l’estona gaudirem de vistes a banda i banda, destacant el Castell de Bellaguàdia i el Canigó. Al cim trobareu una fita IGN francesa del 1960Baixent a la pista que ens queda al nord-est i trobarem una fita francesa que ens indica que ens trobem al puig de la Puja. Descendim per la pista que ens portarà a la collada del pla de l’Arca. A la segona corba forta de baixada que trobem, a tocar el camí trobarem un búnquer Nazi. Un cop a la collada trobarem la muga +581. Agafem la pista del Mas Rius i del Camp del Calze. A un quilòmetre en s desviarem a la dreta per agafar un antic corriol una mica brut, però que es deixa fer que ens portarà al Mas de la Comtessa on agafarem el G.R 10 francès per retornar al Pertús per l’entrada Nord i el travessarem passant per davant de la muga +576. Si remunteu el carrer que us quedarà en diagonal a la vostra esquerra, en 150 metres trobareu la muga +577 i abans d’anar a l’aparcament, podeu apropar-vos a les garites de la frontera on teniu les mugues +574 i +575…, la +573 ja és una altra història.

EL PORTÚS – MUGA 577 I – MUGA 578 – MUGA 579 – MUGA 579 I – MUGA 580 – PUIG DE LA PUJA – MUGA 581 – COLLADA DEL PLA DE L’ARCA – MAS DE LA COMTESSA – EL PORTÚS

Si voleu saber més de mugues, sempre podeu visitar el següent post:

/FRONTERA TRAIL GIRONA/

Desplaça cap amunt