/#97 SALES DE LLIERCA – PUIG DE MALVEÍ – CASTELLETS/

Amb aquesta ruta ens endinsarem per antics camins que connectaven els pobles de Sales de Llierca i Tortellà amb els veïnats de Sant Miquel, Espinau i el Santuari del Mont. Sortirem de Sant Martí de Sales de Llierca, església barroca construïda en el segle XVIII  on amb anterioritat hi havia un temple primitiu documentat com “Sant Martí de Cabissono i, posteriorment, incendiada a la Guerra Civil Espanyola el 1936. Anirem direcció a mas Tomet, al davant una aulina centenària increïble ens fa ombra al nostre pas.

Travessem el riu Borró, que neix als peus del puig de Bassegoda i va a parar al Fluvià, amb 14 quilòmetres de curs. Passem per davant la Casa Nova, i pel safareig i font de can Juncarol, un cop davant de can Juncarol agafem un corriol molt brut pel mig del bosc seguint un filat elèctric de color blau sense sobrepassar-lo, fins a trobar una pista forestal que ens conduirà al mas de can Roure. Per sobre can Roure un corriol ens durà al coll de Goió. Continuem el corriol per arribar a Sant Miquel de Coma-de-Roure que la visitarem de tornada. Agafem una pista molt planera i posteriorment anirem fins al pla del Pedró, on trobem unes vistes espectaculars i l’estació sísmica de Beuda.

Ens enfilem direcció al coll de Pollastric , passarem per davant de la font del Pollastric per un corriol molt net i arribarem al pla Cremat, seguirem pel corriol, en aquest punt farem un gir brusc a la dreta, si seguim recte ens trobarem un corriol molt brut, degut al “Glòria”, no el recomanem per res. Seguim pel pla Cremat fins als peus del puig del Malveí, que, tot i que puja dret es deixa fer. Al cim,  1024m., trobarem una fita que ens senyalitza que aquest puig es troba entre els municipis d’Albanyà, a la comarca de l’Alt Empordà i de Beuda, a la comarca de la Garrotxa. Veurem algunes panoràmiques interessants de la muntanya del Mont i el Bassegoda.

La ruta continua fins al puig de Castellets, molt més senzill que el puig de Malveí, amb una altura de 985 m.,  ofereix una panoràmica excepcional del Pirineu Oriental. Retornem desfent el camí fins a Sant Miquel de Coma-de-Roure.

Arribem a Sant Miquel de Coma-de-Roure, església romànica dotada en el segle XVII-XVIII i bastida probablement a sobre d’una d’anterior, esmentada ja al segle XIII amb el nom de Sant Miquel de Sarrugada.
Anirem a trobar el camí senyalitzat d’Itinerànnia que ens facilitarà molts les coses, passant per can Ripoll i arribant a can Lleona, on farem drecera seguint la línia elèctrica per tornar a connectar amb aquest al camí de Sales que ens durà de nou al riu Borró i a l’inici de la ruta.

Podeu descarregar el track al Wikiloc de Gas Mountain, sempre a la cerca de noves localitzacions.

SALES DE LLIERCA – CAN TOMET – CAN JONQUEROL – CAN ROURE – COLL GOIÀ – PLA DEL PEDRÓ – COLL DE POLLASTRIC – PUIG DE MALVEÍ – PUIG DE CASTELLETS –  SANT MIQUEL COMA DE ROURE – CREU DE PINELL – CAN RIPOLL – CAN LLEONA – CAN BELLÚS – SALES DE LLIERCA

Amb la col·laboració de SOBREMIEL.
Desplaça cap amunt