/#81 HOSTAL DE LA MUGA – NAIXEMENT DE LA MUGA/

Iniciem la ruta a l’aparcament del Mas Castanyer de Vilaroja (França), aquesta zona, està habilitada per aquest proposi’t, recordeu que aquesta ruta transcorre per camins molt poc transitats. Comencem fent un suau descens de dos quilòmetres passant per un mirador excel·lent de la zona abans dels Meners, fins a l’Hostal de la Muga, a pocs metres de la línia fronterera amb l’Estat Francès.  Un cop visitat l’Hostal de la Muga deixarem la pista i anirem fins al molí passant per la Muga +534 per un corriol brut i perdedor per anar escalfant pel que ens vindrà posteriorment, i arribant a la +535, totes dues mugues són visibles a les parets del riu.

«Terra aspra, trencada i de mala petjà»

http://www.revistadegirona.cat/recursos/1992/0155_010.pdf

Un cop deixem l’Hostal de la Muga cal fer ús del G.P.S., comença una forta pujada camp a través durant cinc minuts, arribem a la Muga +533, a partir d’aquí seguirem un camí de caçadors amb marques blaves, tota l’estona cal estar molt atents i si no farem ús  del G.P.S., anirem fent tot el seguit de mugues fins a la Muga +525, tornem a fer ús del G.P.S. fins a arribar a la pista que ens portarà al coll de les Maçanes.

La millor de totes sense desmerèixer cap és la Muga +531 on per arribar fins a la marca cal pujar a una escala de fusta situada al costat d’una gran roca d’uns 5 metres d’alçada. En el pla horitzontal superior d’aquesta roca es troba la creu i el nombre. Atenció no és una escala molt segura i fins i tot pot ser perillosa.

Deixarem la pista que ens portarà al coll de les Maçanes un moment per fer la Muga +524. A partir d’aquí pugem per una pista antiga, la deixem per fer camp a través pel mig d’una faixeda fins a arribar a la Muga +523 i un cop trobem marques grogues fins al mirador i al naixement del riu Muga. 

La Muga neix sota el pla de la Muga (1 186 m), a migjorn del Montnegre (1 425 m), al límit entre el Vallespir i l’Alt Empordà, i des dels hostals de la Muga (a banda i banda de riu) constitueix durant uns 5,5 km el límit fronterer francoespanyol.

Ara ja sense cap problema desfem el camí per dins del riu fins a la Muga +523 i agafem una pista llarga en molt bon estat fins al coll de les Maçanes. Alternarem pistes i corriols perduts per la zona del Moll de Vilaroja, vigileu tota l’estona el G.P.S. Un cop a la zona del Plà  Castanyer ens apropem a una torre de comunicacions per acabar d’arribar a l’aparcament de l’inici per una pista poc marcada.

Recordeu hi han molts trams on el camí es poc definit i poc o gens marcat, feu ús del G.P.S. Podeu enviar el resultat de la vostra experiència a: gasmountainmdm@gmail.com

Amb la col·laboració de Columbia Outlet La Roca.

 

Desplaça cap amunt