/#79 COMAPEDROSA – PIC DE MEDACORBA/

Aquest cop ens desplacem fins a Andorra per realitzar una ruta circular  al Comapedrosa, de 2942m, sostre d’Andorra i després passar pel Pic de Medacorba, a 2905m.
Un cop acaba la carretera d’Arinsal passem un túnel i aparquem a la carretera de Prats de Sobirans. Iniciem la ruta, primer objectiu el refugi de Comapedrosa on farem nit.  Seguim els indicadors del GR11. Arribem al refugi de Comapedrosa que es troba entre el Collet del Comapedrosa i l’Estany de les Traites.

Sortim des d’Arinsal on hi ha un pàrquing molt ben ubicat al peu de pista on comença la ruta que ens portarà fins al refugi de Comapedrosa, amb un recorregut d’aproximadament dues hores. Ens trobem amb  refugi a 2.265 m, molt ben adaptat, còmode i agradable.
L’endemà sortim del refugi i enfilem cap al pic del Comapedrosa passant per l’Estany Negre.

Un cop al pic comencem a baixar passant per una tartera i ens dirigim cap al pic de Medacorba, pic peculiar en ser punt de triple frontera Espanya/França/Andorra una mica més tècnic i exigent que el Comapedrosa al ser més escarpat.

(Javi Gálvez)

Deixem el refugi i ens diriguim al pic Comapedrosa amb 2.942 m. és la muntanya més elevada d’Andorra. Seguirem les marques del GR11 fins les Basses de l’Estany Negre, on ens desviarem a la dreta pels Torregols de d’Alt i fer el Cim.

Passem la frontera i anem per darrera de la Roca Entravessada, tornem a Andorra i fem cim al Pic de Medacorba, un cim de 2.905 m. frontera de tres països. Fem un ràpid descens fins als Estanys Forcats, unes llacunes a 2.650 m. i passem a prop del Refugi d’Estanys Forcats. Seguim per les Canaletes i la Costa del Congost fins a arribar al refugi del Pla de l’Estany, a la Vall d’Arinsal, al costat de l’Estret del Pla de l’Estany, a 2.050 m. Continuem fins connectar novament amb el GR11 i finalment finalitzar la ruta.

Us podeu descarregar el gpx a Wikiloc:

Amb la col·laboració de Columbia Outlet La Roca.

 

Desplaça cap amunt