/#77 CAMPRODON – SANT ANTONI/

Sortim del pont Nou de Camprodon, anirem fins al Parc de la Mare de la Font on aprofitem per fer la visita als búnquers de la línia P, construida durant el 1944 i el 1948. La seva funció era totalment defensiva per evitar que els aliats poguessin entrar a Espanya.

Els centres de resistència de la Vall de Camprodon, eren el 36 bis, el 37, el 38 i el 39.

Disposeu de més informació a:

https://patrimonimilitardelavalldecamprodon.wordpress.com/

Retornem al Parc de la Mare de la Font, per enfilar-nos a la muntanya de Sant Antoni, primer passarem per unes fortes rampes de pujada constant, on trobarem un seguit de cadenes abans d’arribar a les antenes de Camprodon.

Posteriorment un cop passada la collada dels Malalts arribarem a l’Ermita de Sant Antoni que ens ofereix una espectacular vista de 360° sobre la vall de Camprodon i és el punt més alt d’aquest poble del Pirineu.

La baixada la farem agafant el camí de les escales fins al Coll de Sant Antoni. Un cop aquí deixem un indicador a la dreta, passarem una fita amb una creu esculpida i baixarem un petit tram de baixada pel torrent de Turul·lura directes a Camprodon, on aprofitarem per visitar Can Roig.

L’edifici construït com a segona residència del Dr. Roig, cunyat del Dr. Bartomeu Robert i Yarzábal durant els anys 1900-1901, es va fer servir com hospital de campanya al final de la guerra del 1936-39 i abandonat en acabar el conflicte.

Si voleu saber més, o simplement opinar:

http://thedarkhousemar.blogspot.com/2010/03/camprodon-can-roig.html

Us podeu descarregar el gpx a Wikiloc:

Amb la col·laboració de Volkswagen Autopodium FiguerestraXapp, Columbia Outlet La Roca.

Desplaça cap amunt