/#75 CASTELL DE LA TRINITAT – PUNTA FALCONERA/

Iniciem la ruta a l’aparcament del Castell de la Trinitat una de les fortaleses més importants construïdes a Catalunya, hem de saber que sota el Castell de la Trinitat trobarem els búnquers de Punta Porcella, que formaven part del 7è Regiment d’Artilleria de Costa.

+INFO

http://rosespedia.cat/index.php/Castell_de_la_Trinitat

http://www.rosespedia.cat/index.php?title=B%C3%BAnquers_del_Far

També podeu fer la visita guiada amb sessió d’escapisme per 10 €, reservant al telèfon 972 15 14 66.

Scape Búnquer Roses

http://www.rosescultura.cat/ca/programacio/c/2214-scape-bunquer-roses.html

Passarem per sota del Far de Roses construït el 1864, on comencem el Camí de Ronda seguint el GR-92. Trobarem un monòlit al camí de ronda que recorda els 27 tripulants del vaixell mercant francès ‘Saint Prosper’, un vaixell mercant de vapor que va naufragar el 8 de març de 1939 a la badia de Roses, en topar amb una mina submarina. Actualment resta trencat en dos trossos, a 60 metres de profunditat el monòlit assenyala el lloc del naufragi.

Passem per la Platja de Canyelles Petita, la Punta de l’Ullastrell i arribem a la Platja de l’Almadrava, seguim per unes escales fins el carrer de Gauguin i fins a trobar de nou el Camí de Ronda. Continuem pel camí i arribem a Punta Falconera.

El cap de Punta Falconera està integrat dins del Parc Natural de Cap de Creus i és el punt més meridional de la península del cap de Creus. Domina les aigües entre les Illes Medes i Norfeu, al mirador podem gaudir de molt bones panoràmiques de tota la Badia de Roses .

Entre 1944 i 1993 s’hi construí una bateria de costa formada per cinc búnquers artillats, la 8a bateria de costa de la Línea Gutiérrez, que fou creada pel govern franquista per prevenir una possible invasió aliada durant la Segona Guerra Mundial. La presència militar evità que el paratge fos malmès per l’especulació urbanística. Actualment als búnquers de Falconera es poden veure les sales de les bateries de tir i els forats per on sobresortien els canons.

Tornarem desfent el camí fins al Castell de la Trinitat. Un cop finalitzada la ruta us recomanem anar al parc aquàtic Aqua Brava per refrescar-vos i tenir una pujada d’adrenalina a l’Anaconda i la Cobra. Si entreu al parc a les 15:00 podreu gaudir de la tarifa reduïda de tarda, aquesta entrada només està disponible a taquilla, i podreu estar al Parc fins a les 19:00. No es pot demanar més.

Imagen relacionada

Us podeu descarregar el gpx a Wikiloc:

CASTELL DE LA TRINITAT – FAR DE ROSES – MONÒLIT SAINT PROSPER – CANYELLES PETITES – PUNTA ULLASTRELL – ALMADRAVA – PUNTA FALCONERA – BATERIES – TORNADA

Amb la col·laboració de Volkswagen Autopodium Figueres.

Desplaça cap amunt