/6ª MDM.cat COLUMBIA 2020 BEUDA/

Els últims dos mesos de Novembre i Desembre s’ha disputat a Beuda la 6a edició de la cursa de muntanya vertical, 12km i mitja marató MDM.cat Columbia organitzada per l’Associació Grup d’Amics Senderistes GAS MOUNTAIN, una cursa pensada per a tots els amants de la muntanya i el trailrunning. Va tornar la màgia de la MDM.cat, el repte de as Mountain ® per aconseguir una cursa d’alt nivell, amb la seguretat que les coses que es fan amb el cor sempre surten bé. Aquest any el petit equip de socis i voluntaris con conformen Gas Mountain ® va començar a treballar ben aviat per fer front al repte de celebrar la cursa tot i la Covid19 i les dificultats que això comportava. Per aquest motiu i perquè tot estigués a punt per als participants de la cursa de la Mare de Déu del Mont, vàrem fer una important inversió amb un sistema de cronometratge permanent arriscant la supervivència de l’associació per celebrar la sisena edició de la cursa, i millorant una vegada més el circuit permanent que disposem, afegint aquest sistema de control de pas i crono metratge, un sistema en evolució que estan millorant constantment els amics d’Open Trail Races, i que de ben segur, i amb l’esforç i la implicació que ens caracteritza, intentarem establir aquest sistema permanenment a la zona i obrir la cursa a noves solucions que ens reportin més caminadors i corredors al nostre projecte, tot assegurant el bon ús de la muntanya, el seu respecte i el control de les activitats que realitzem a aquesta. En aquest aspecte i gràcies a aquesta solució aquest any fora cursa s’han pogut establir nous rècords als circuits com els establerts per en Quim Costa d’Olot terra De Volcans a la vertical el 23/08/2020 amb un temps de 00:39:47 i a la 12k amb 01:13:56 i la corredora Aina Cusi Batlle el 16 /10/2020 a la vertical amb un temps de 00:45:11. A més, la cursa va ser totalment gratuïta per tots els participants, l’associació va valorar el fet que moltes persones actualment no estan en disposició d’afrontar pagaments extres a la seva economia.

La mitja marató 21km i D+ 1500  i el circuit de 12km D+ 900 s’enfilen per camins i corriols rocosos que permeten contemplar racons i indrets de gran bellesa, com les vistes que hi ha des de Salve Regina sobre la GarrotxaPla de l’Estany i l’Alt Empordà, la  Font de Roca Pastora, el Corral de l’Abat, la Torre de Falgars, el Mas del Soler fins a culminar al Santuari de la Mare de Déu del Mont (1124m) i tornar a baixar cap a Beuda passant pel Monestir de St. Llorenç de Sous (any 872), el Castellot (s. XI) i arribar a la plaça de Beuda presidida per l’església de Sant Feliu (s. XII). La cursa Vertical és un al·licient que hem pogut recuperar, ja que només s’havia pogut disputar a la primera edició i ens ha sorprès la bona rebuda que ha tingut novament i treballarem per poder tornar-la a celebrar en pròximes edicions.

Aquest any Columbia Sportwear Company ens havia facilitat tot el material d’equipació de la cursa i promoció, però no hem pogut arribar a muntar res a causa de la pandèmia, tot i això volem agrair el seu suport una vegada més, sense ells tot això seria inviable.

Aquest any Decathlon Figueres ha fet un esforç gegant fent un obsequi a tots els participants de les curses que el tenien a la seva disposició passant-lo recollir l’obsequi físicament a la mateixa botiga. Aquest fet va ser un dels aspectes millor valorats pels corredors. Des de Gas Mountain volem felicitar la bona gestió que han fet i la seva implicació.

        

Les curses de vertical, 12k i 21k va transcórrer sense cap incidència al circuit. Com és habitual el recorregut ha patit infinitats de millores i moltíssimes hores de manteniment perquè aquest vagi millorant any rere any sense que els corredors notin la mà de l’home, amb un recull d’impressions molt positiu.

Respecte als premis d’aquesta edició pels guanyadors de les diferents curses destaquem als concessionaris Honda de Figueres i Lluís Blanch de Girona que posen a disposició un cap de setmana del nou Honda CR-V Hybrid pels guanyadors de la trail 21k 2020 i una nit a un bungalou-suite al càmping Vall de Camprodon. Pel que fa a la 12k la fotògrafa esportiva Margot Umukie ens regala una sessió fotogràfica pel seu projecte d’UP_3W (Umukie Project_ be Weirdbe Wildbe Woman) tant per la primera fèmina com el primer masculí. Red*Ink ens patrocina uns mitjons pels tres primers femenins i masculins a la vertical 4k de la cursa del seu nou model 2020 en les seves diferents versions de colors.

Encuentra tu Honda en Lluis Blanch RED*INK STORE — Home

Pel que fa als pòdiums, la classificació va ser la següent:

Mitja Marató categoria masculina:

 • 1 Samuel Dávila                      02:15:30   Inverse Team
 • 2  Jose Garrote Arjona         02:26:41                CEJ *
 • 2 Miquel Cruz                         02:26:41    Matxacuca*
 • 2 Sergio Crespo                      02:26:41    Matxacuca*

*(mateix temps, arriben junts)

Mitja Marató categoria femenina:

 • 1 Mireia Perpinya                02:43:54      ——————
 • 2 Luci Ezequiel                     05:35:11        ——————  
 • 3 Desert

Foto: Lucía Luque

12Km categoria femenina

 • 1 Mireia Perpinya            01:46:45           ——————
 • 2 Cuca Novellon               01:51:28            ——————
 • 3 Beatrice Brisa               02:11:19             Camprodòn

12 Km categoria masculina

 • 1 Carles Táboas               01:31:24                  ——————
 • 2 Xevi Guix Boix             01:32:55                  Naturals de la Garrotxa
 • 3 Roger Baig                    01:33:40                  Pedal Maià

4K Vertical categoria femenina

 • 1 Cuca Novello                 00:54:58                  ——————
 • 2 Montse Arbusà            00:55:50                  C.E. Maçanet
 • 3 Mireia Perpinya          00:58:59                 ——————-

4K Vertical categoria masculina

 • 1 Carles Táboas              00:44:43               ——————
 • 2 Xevi Guix Boix            00:46:43               Naturals de la Garrotxa
 • 3 Ivan Martin                 00:47:28               Centre Excurisonista Olot

Foto: Lucía Luque

Enguany la senyalització  de l’itinerari de les curses MDM 12K i 21K , que s’inicien a Beuda i rodegen tota la muntanya de la Mare de Déu del Mont, passant pels termes de Beuda, d’Albanyà i de Cabanelles ha estat utilitzant únicament la xarxa de senders Itinerànnia. El camí, identificat com un espai d’interès, està senyalitzat amb unes plaquetes amb el perfil del recorregut i un indicador d’ubicació, panells informatius i, en els encreuaments, senyalització vertical. Tot el recorregut està marcat amb senyals de pintura de groga. El cert és que aquest circuit permanent a suportat molt bé el trànsit dels diferents corredors i caminadors de la prova durant els últims dos mesos, i que reafirma la bona feina feta l’any passat que es va inagurar el recorregut.

/SENYALITZACIÓ CURSA MDM AMB ITINERÀNNIA/

Aquesta cursa s’ha convertit en  cita ineludible  pels amants de la muntanya i el trailrunning,  ja que transcorre per camins i corriols que permeten descobrir paisatges  idíl·lics i racons d’una bellesa indescriptible i és que la muntanya de la Mare de Déu del Mont és un meravellós i poc conegut indret a cavall entre l’Alt Empordà i la Garrotxa.

AGRAÏMENTS

Agrair molt sincerament la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Consorci Salines Bassegoda, el Consorci de l’Alta Garrotxa, el patronat de la Mare de Déu del Mont, el Consell Esportiu de l’Alt Empordà, l’ADF de Cabanelles, la Diputació de Girona, els Ajuntaments de Beuda, Albanyà i Cabanelles, empreses i voluntaris. De ben segur, que sense la suma de tots plegats això no hagués estat possible.

Mil gràcies als  voluntaris, que van fer  una feinada de boig!!!

Albert Cuevas, Quim Costa, Pere Mills, Jesús Picornell, Pep Diaz, David Serra, Silvia Moncayo, Frank Guerra, Àngels Teixidor, Toño Aran, Bernardino “Billy”, Jep Corominas, Humberto Vila, Xavi Gálvez, i un llarg etcètera. Moltes gràcies per fer possible aquest somni.

A totes i a tots milions de gràcies.

GAS MOUNTAIN®

Desplaça cap amunt