/#67 PRIMERA MARXA DE LA PUBILLA PER L’IDIBGI, MAÇANET DE CABRENYS/

Aquest passat diumenge dia 28 d’abril es disputà a Maçanet de Cabrenys la novena edició de BTT Enduro Salines ( puntuable per a l’EWS European Series), organitzada pel Club Tramuntana X-Trem.

Dins dels actes complementaris a la disputa d’aquesta prova, GAS MOUNTAIN va col·laborar amb la caminada solidària per recaptar fons per a l’Idibgi (Institut d’Investigació Biomèdica de Girona).

La marxa solidària, que porta per nom el suro més espectacular de tota la comarca de l’Alt Empordà: la Pubilla, vol contribuir al finançament de la recerca amb la silibinina, una substància natural present en l’extracte de les llavors del card marià, que actua com a inhibidora de la molècula STAT3, una proteïna que afavoreix l’avenç del càncer.

La Marxa de la Pubilla va començar a les 09:30 del matí i va finalitzar a les 11:30 amb la participació de 43 inscrits, amb un total recaptat de 434’84 EUR. , a aquesta xifra afegirem el recaptat amb les “gomes que esborren la malaltia“. A més l’investigador Joaquim Bosch-Barrera, ens va fer una explicació molt interessant de la seva feina, recordem que ell i el seu equip han demostrat que l’administració de silibinina en pacients amb metàstasis cerebrals redueix aquest tipus de lesions sense causar efectes indesitjables.

El recorregut va transcórrer pels boscos de la Casanova i Can Lleona, visitant la Pubilla, el Dolmen de Can Lleona i la font del Carme. Va finalitzar sense cap incidència, i els participants van estar molt contents del recorregut, esperem tornar a formar part d’aquest equip en pròximes edicions, i felicitem especialment a Enduro Salines per aquesta oportunitat. I agrair les fotografies que ens ha fet arribar “La Marmota“.

Si voleu saber més, feu click aqui:

http://www.idibgi.org/ca/actualitat/investigadors-de-l’ico-idibgi-mostren-leficàcia-duna-nova-teràpia-davant-les-metàstasis

I, si no vas poder assistir a la marxa, pots baixar el track fent clic aquí:

Desplaça cap amunt