/3MPORDA 360º ALT EMPORDÀ/

El projecte 3mporda sorgeix amb la idea d’oferir una ruta de senderisme col·laborativa no competitiva d’autosuficiència, que us permetrà donar en solitari la volta a l’Alt Empordà a peu en diverses etapes, el nombre d’etapes dependrà del vostre nivell físic. Us permetrà visitar indrets de l’Alt Empordà d’una gran bellesa natural i paisatgística.

Es tracta d’una ruta que comença i acaba a la població o punt que cadascú vulgui. Es pot realitzar, en funció del temps, la forma física i nombre d’etapes que decidiu, tot i que nosaltres la presentem en format d’11 etapes. Amb més de 300 km i 10.000 m de desnivell positiu, recorrereu la comarca intentant acostar-vos el màxim possible al seu perímetre. El recorregut és molt variat, senders, trialeres, pistes, sorra i l’inevitable asfalt en alguns trams,  arribant a un 90% offroad.

Tots els que feu més de 300km, 10.000 + i respecteu el 90% del recorregut sereu anomenats #3mpordalegend. 

Llista #3mpordalegend:

#1  Ruben Cruz Huertas        

#2 Marcel Bueno                     

#3 Òscar Sánchez

#4 Juan Diego Martin

Si voleu participar, descarregueu el track, i ens feu les vostres experiències i descobriments i així nosaltres serem coneixedors de l’estat de la ruta i de les vostres aventures, us podeu posar en contacte amb nosaltres gasmountainmdm@gmail.com.

 

ETAPES 3MPORDA 

 

3MPORDA ETAPA 01 (LLANÇÀ – COLL DE BANYULS).

LLANÇÀ – CAP RAS – COLERA – PORTBOU – PLA DEL RAS – PUIG DE LES BARBES DEL BOC – PUIG DE TARAVAUS – COLL DELS EMPEDRATS – PUIG D’EN JORDÀ – PUIG DEL TORN – PUIG DE LA CALMA – COLL DE VALLFREDA – PUIG DE LES FORQUES – COLL DE BANYULS.

3MPORDA ETAPA 02 (COLL DE BANYULS – EL PERTÚS).

COLL DE BANYULS – PIC DE SAILFORT – PUIG DE LES GUARDES – PIC DELS QUATRE TERMES – PUIG DE PADRETS – PIC NEULÓS – ROC DELS TRES TERMES – PUIG DE LES COLLADETES – PUIG FORCADELL – MAS NOU – MINES – SANT PERE DEL PLÀ DE L’ARCA – SALT DEL FITÓ – CAMÍ DEL MAS DE LA COMTESSA – LE PERTHUS.

3MPORDA ETAPA 03 (EL PERTÚS – COUSTOUGES).

LE PERTHUS – FORT DE BELLAGUARDA – COLL DE PANISSARS – COLL DEL PRIORAT – COLL DEL POMER – PUIG DEL COLL DEL TEIXÓ – COLL DE PORTELLS – MAS NOU – COLL DE MANRELLA – LA QUERA – COLL DE LLI – COLL DE LA BIGA – COLL DE LES GORDES – MARE DE DÉU DE LES SALINES – COLL DEL PONT DE LA NEU – EL MOIXER – ROS DE FRAUSA – COLLADA DE SANT MARTÍ – LES COLLADES – COLL DE LA DONA MORTA – COLL DE PERILLÓ – COLLADA VERDA – SANT BERNABEU – COLL DEL FAIG – COLL PREGON – PUIG MOIXER – COLL DE LA PEDRA DRETA – COUSTOUGES.

3MPORDA ETAPA 04 (COUSTOUGES – ALBANYÀ).

COUSTOUGES – HOSTAL DE LA MUGA – ERMITA DE SANT CORNELI – PLÀ DE LA BATERIA – PIC BASSEGODA – CAN GALAN – CAN NOU – CAN FERRERS – CAMPING BASSEGODA PARK.

3MPORDA ETAPA 05 (ALBANYÀ – BEUDA).

CAMPING ALBANYÀ – PONT NOU – LA PARADA – EL CARIG – COLL DE LES CANALS DEL CARIG – FONT DEL BAC – BAGA DEL GINEBRET – PLA DEL VI – COLL DE JONCANAT – EL MONT – SANT LLORENÇ DE SOUS – CASTELL DE BEUDA – BEUDA – SANT SEPULCRE DE PALERA – SANTA MARIA DE PALERA – CAL SANT – VINYELS – LA BRUGUERA – BESALÚ.

3MPORDA ETAPA 06 (BESALÚ – ORRIOLS).

BESALÚ – EL FLUVIÀ – LA CANOVA – MAS PUJOL – CAN CLOTES – CAL BATO
– CRESPIÀ – ESPINAVESSA – CAN LLAMBERT DE BAIX – CANELLES – ROMANYÀ D’EMPORDÀ – LA BRUGUERA – ARBREDES D’EN VIADER – BÀSCARA – CAN TEIXIDOR – PLA DE BÀSCARA – MAS D’ESPOLLA – ORRIOLS.

3MPORDA ETAPA 07 (ORRIOLS – BELLCAIRE D’EMPORDÀ).

ORRIOLS – CAN CASADEVALL – RIERA DE LLAMPAIES – VEÏNAT DEL MASOS – VEÏNAT DEL PUIG – CAMALLERA – ELS PINS – VILOPRIU – CAN ROC – LES OLIVES – ELS FERRINS – MUNTANYA DE MARANYÀ – LA FONT DE LLUNY – MAS VICENÇ – LA TALLADA D’EMPORDÀ – BELLCAIRE D’EMPORDÀ.

3MPORDA ETAPA 08 (BELLCAIRE – HOSTAL EMPÚRIES ).

BELLCAIRE – LA BOLLERIA – SANTA CATERINA – CASTELL DE TORROELLA DE MONTGRI – LA TORRE VELLA – SERRAT LLARG – MUNTANYA GRAN – PUNTA D’EN MILÀ – CALA MONTGÓ – TORRE MONTGÓ – PUNTE DEL BOL ROIG – RIELLS – HOSTAL EMPÚRIES.

 

3MPORDA ETAPA 09 (HOSTAL EMPÚRIES – ROSES).

HOSTAL EMPÚRIES – RUNES D’EMPÚRIES – SANT MARTÍ D’EMPÚRIES – RIU VELL – CAN CRISTIÀ – MAS MARTINET – REC DEL MOLÍ – SANT PERE PESCADOR – FLUVIÀ NÀUTIC – NÀUTIC ALMATA – EL CORTALET – LA MUGA – EMPURIABRAVA – REC DE SALINS – SANTA MARGARITA – PORT DE ROSES.

3MPORDA ETAPA 10 (ROSES. EL FAR DE CAP DE CREUS).

ROSES – FAR DE ROSES – CANYELLES PETITES – ALMADRAVA – PUNTA FALCONERA – CALA ROSTELLA – MOTNJOI – CALA JÓNCOLS – REC DE TORRENT BO – CADAQUÉS – PORTLLIGAT – SES FIGUERETES .- FAR DE CAP DE CREUS.

3MPORDA ETAPA 11 (CAP DE CREUS- LLANÇÀ).

CAP DE CREUS – REC DE CLALA BONA – MAS DELS RABASSERS DE DALT – REC DEL MORO – COLL DE MAÓ – ERMITA DE SANT BALDIRI – ELS TORRELLONS – PORT DE LA SELVA – LA SELVA DE MAR – ELS GATIENS – SANT PERE DE RODES – SERRA DE L’ESTELA – EL XIMBALAR – LLANÇÀ.

 

Tot això ha estat possible gràcies a molta gent i especialment a les associacions i  col·laboradors: Gas Mountain, Traxapp, A pas d’Àngels, Tramuntanya Llançà, CEJ Centre Excursionista Jonquerenc, Ceb Bellcairenc i Enduro Les Salines. Esperem que us agradi i rebre les vostres opinions.

 

 

 

Scroll to Top