#129 El Castellar de Darnius – mirador de Sentinella – mirador de la Tortuga – Puig de la Torre

Iniciem la ruta a Can Massot de Darnius on  trobem un dels arbres monumentals de l’Alt Empordà, “el plàtan de Can Massot“, aquest arbre fa ombra al mas i també a la font de Can Massot, es diu que depèn com li toca el sol fa una ombra que recorda una orella. Aquest fet encavalca amb una història de bandolers: en Massot era un jove de la família del sector industrial de Can Massot del segle XIX, que l’any 1845 va ser segrestat per uns bandolers trabucaires que assaltaren la diligència de Barcelona en què viatjava. Demanaren un rescat i donaren proves que estava viu enviant les seves orelles als familiars. Finalment, en Massot fou assassinat.

Seguim direcció al club nàutic fins a arribar a la Masia Mimosa on girem a la dreta i enfilem la pista fins al Mirador del Sentinella, des d’allà podem veure en  primer terme tot l’embassament de Darnius-Boadella. En un segon pla hi ha diverses muntanyes anomenades els Aspres de l’Empordà, de diverses alçades i relleus. Es pot veure el cim del santuari de la Salut de Terrades i el Puig de les Escaules. Destaquen les extenses àrees d’alzinars, de les quals s’ha dut a terme, els darrers segles, una explotació del suro.  Des d’aquí agafem el corriol de pujada fins a arribar al mirador de la Tortuga una roca que vista des d’una certa distància recorda la silueta d’una tortuga.

A partir d’aquí enfilem el camí fins a arribar el Puig Castellar on hi ha una vista espectacular de l’Empordà i per aquest fet hi ha una placa del destacament militar que va haver-hi el seu cim on diu “Regimiento de artillería 442 , Castellar (Poste). X=1136231,7 Y=331951,8 O Neulós =627”

Baixem fins al mirador del puig de la Torre per un corriol molt brut, un mirador de roques espectaculars que podrien recordar Montserrat no apte per gent amb vertigen.  Baixem fins a l’ermita de Sant Esteve del llop on diuen que si poses el peu al forat de la pedra que hi ha a la dreta de la porta d’entrada, no et sortiran “ulls de poll“.

Agafem la pista fins a Darnius, a mig camí s’ha de creuar la carretera comarcal, hem de vigilar perquè és un punt perillós.

No us oblideu de descarregar el track o fer servir el Wikiloc, molt necessari en aquesta ruta. Respecteu l’entorn.

 

Desplaça cap amunt