UP_3W (Umukie Project_ be Weird, be Wild, be Woman)

La fotògrafa Margot Bosch Altimiras ens presenta el seu projecte artístic i reivindicatiu, un projecte que no ens ha deixat indiferent i que seguirem molt atentament per veure com evoluciona, aquestes són les propostes que ens agraden i aquests són els projectes que valen la pena.
Encara avui dia hi ha grans diferències entre els homes i les dones en molts aspectes, l’esport és un d’ells. La fotografia esportiva també té aquest biaix, les oportunitats per les dones que fan fotografia esportiva són escasses o nul·les. He tingut l’oportunitat de treballar en algunes curses com a fotògrafa esportiva i el tracte que he rebut per ser noia ha sigut diferent del que han rebut els companys fotògrafs que hi treballaven que eren nois. Com a esportista sóc una apassionada de l’outdoor sigui mar o muntanya. Com a fotògrafa m’encanten els reptes fotogràfics dins l’esport i també amb la fotografia de natura. Competeixo fent fotografia de fauna en apnea i en sóc la campiona de Catalunya i d’Espanya. A tot això li sumo que tinc dues carreres universitàries, sóc biòloga i també ambientòloga, en vies de tenir el màster. El medi ambient, la sostenibilitat, els impactes, el canvi climàtic, entre d’altres són també el meu objectiu. Utilitzo la fotografia per mostrar i donar veu al respecte i cura que s’ha de tenir a tots els espais naturals (i més si en gaudim practicant esport).
És per això que davant de veure’m amb totes les portes tancades i veure que ser dona és un dels principals motius vaig decidir començar un projecte. Aquest pretén posar per igual l’esport femení i el masculí on des de la perspectiva i mirada de la fotografia esportiva feta per una noia (jo), vull posar èmfasi a la igualtat de gènere amb l’esport. Sense anar gaire lluny, observant les esportistes i el seu recolzament o inclòs el ressò mediàtic que té l’esport femení, es veu com avui dia encara hi ha diferències abismals. Més encara en els esports minoritaris. El projecte té per nom UP_3W (Umukie Project_ be Weird, be Wild, be Woman) i m’agradaria rebre el suport per tirar endavant i inclòs polir detalls per fer que sigui totalment integrador per les dones.
Margot Bosch Altimiras
El projecte ja té una molt bona rebuda a les xarxes socials amb el nom de @umukieproject , també la podeu seguir al seu perfil personal @margot.umukie.
.
Scroll to Top