/ULTRA TRAIL B.S. by RUBEN CRUZ HUERTAS/

L’Ultra Trail Bosques del Sud, és una cursa de muntanya de 102 km i 5.229 m +, que té la sortida i meta al poble de Cazorla (Jaén) i es desenvolupa al Parc Natural de Cazorla, Segura y las Vilas, passant per les localitats de Arroyo Frio i La Iruela.

La del 2019 ha sigut la V edició d’aquesta prova, que es consolida com una de les ultres de referència a Andalusia, i en Ruben Cruz i ha anat per explicar-nos la seva experiència, sumant a més 5 punts ITRA vàlids per la UTMB.

L’Ultra Trail Bosques del Sud que transcorre per la Sierra de Cazorla, província de Jaén, és la terra que va veure néixer els meus pares, per aquest motiu els vull dedicar aquesta carrera i especialment al company de classe i amic del meu fill, l’Àlex, recentment diagnosticat de leucèmia, tot el meu suport pels pares i l’agraïment a tota la gent de Torroella de Montgrí que està bolcada per ajudar a aquesta família a tirar endavant, aquests sí que són els autèntics herois. “Teatro del bueno” aquí família, cursa referència a Andalusia i com diuen aquí “unos bicharracos que corren mucho”, nivell bestial amb una sortida que semblava que estiguessis a la mitja de Granollers, això no pot ser bo per la salut. Primers 20 quilòmetres com el cul, queda prou clar no?, posició 58 al segon avituallament, però sempre per sota dels temps previstos, a partir d’aquí, gaudint, amb ritmes còmodes guanyant posicions, moltes, fins a la 22a posició final dels 330 participants i el més important, amb ganes de més quilometres, de veure més i gaudir d’aquesta fantàstica Terra. Sempre hi ha un però, considero que una mica menys de pista seria un punt a reforçar de cara a pròximes edicions encara que entenc que ha de ser complicat tractant-se del lloc que és i per altra banda, en sortir a les 00,00 h no captes la bellesa del territori en les primeres 6 hores de cursa. Felicitar “al primoJesús Ortega per la 2a Plaça aconseguida a la Marató, Como corre el “bicharraco“!!! I quin regal trobar-te amb tota la família esperant a l’arribada. Content, molt, 13 h 29 de Rock&Roll i el pàjaru més viu que mai, I ara sí, Eufòria propera parada! Òscar Sanchez gaudeix Bastions!!

Si voleu ajudar l’Àlex podeu fer un ingrés en el seu número de compte, tota ajuda és bona , moltes gràcies.

ES04 2100 0038 4002 0072 4274

 

Amb només 330 dorsals, a causa del gran valor ecològic de l’entorn en què es desenvolupa, travessa zones de protecció de màxima protecció del Parc Natural. Per això l’organitzador, el Club de Muntanya Ànima Gaia posa tot el seu esforç en què la prova no només no causi un impacte negatiu en la Serra, sinó més aviat al contrari, ja que a l’hora de desvalisar, els companys del club encarregats d’aquesta tasca, recullen qualsevol resta d’escombraries que hi pugui haver, pertanyi o no a la cursa, un exemple per la resta de curses.

 

El recorregut Ultra Trail Bosques del Sur

Scroll to Top