/TEST YAMAHA TÉNÉRÉ 700 BLUEBIKES BY CDOM MOTOVLOG (MIRADORS DE L’ALT EMPORDÀ PART I)/

Iniciem la ruta dels 10 miradors de l’Alt Empordà del Consell de L’Alt Empordà amb l’objectiu de realitzar la visita amb moto trail en dues jornades intenses de camins i carreteres de tots ells. En aquesta primera part, disposarem d’una motocicleta molt especial la nova YAMAHA TÉNÉRÉ 700 cedida pel concessionari figuerenc BLUEBIKES, que ens ha facilitat aquest model de proves, i que ha posat tot el seu interès i ganes pel bon resultat d’aquesta prova. També hem pogut comptar amb l’especial col·laboració dels amics de CDOM MOTOVLOG, que han aprofitat per realitzar un test total de la moto amb el resultat que podeu veure al seu canal de You Tube, CDOM Motovlog , en una jornada que no vàrem respirar per no deixar cap racó per explorar.

 

Amb inici i final al concessionari BLUEBIKES de Figueres, al matí fem un “checking” de la moto i rebem unes explicacions del model, per adonar-nos que estem davant d’un model que ens serà perfecte per la ruta que realitzarem, amb tot això, ens posem en marxa per anar al primer punt que tenim previst, dels set que visitarem en aquesta jornada, el Far d’Empordà.

Far d’Empordà. Mirador de l’església de Sant Martí.

Enmig de la plana empordanesa trobem l’església de Sant Martí que està situada a la part més alta del poble sent un mirador excel·lent sobre la plana empordanesa. Aquest mirador de tipus faristol el trobareu al darrere de l’església de Sant Martí amb vistes sobre el Coll de Banyuls, Vila-sacra, Mas Boscà, Roses i Santa Margarida. S’hi poden observar elements identitaris d’aquest paisatge com les tanques de xiprer, els conreus de cereals i oliveres, pollancredes, així com també granges i polígons industrials.

Agafarem un seguit de pistes que ens portaran primer a Sant Miquel de Fluvià, a tocar les vies del tren i posteriorment a Ventalló. La YAMAHA TÉNÉRÉ 700 BLUEBIKES es mostra com una moto molt còmoda, amb una postura de conducció sorprenent, la protecció aerodinàmica supera les expectatives gratament.

Ventalló. Mirador de Ventalló.


Situat a la riba dreta del curs baix del Fluvià, Ventalló està situat a l’inici dels terraprims i ocupa bona part de la plana al·luvial fins als Aiguamolls. Aquest mirador està orientat a l’est, ofereix unes magnífiques vistes sobre Sant Pere Pescador i el Parc Natural dels Aiguamolls. S’hi pot observar elements paisatgístics identitaris de l’indret com són les pinedes, els arbres fruiters i les oliveres, les tanques de xiprers i les granges.

Sortim de Ventalló per unes pistes sorrenques, cal anar amb molt de tacte, la YAMAHA TÉNÉRÉ 700 BLUEBIKES es comporta especialment bé en aquest trajecte, amb un motor molt dòcil que es deixa portar.

L’Escala. Mirador de Punta Montgó.

Aquest mirador orientat del nord cap al nord-oest, ofereix unes magnífiques vistes sobre l’Escala i el seu port, Sant Martí d’Empúries, el Parc Natural dels Aiguamolls, el Coll de Pertús, Empuriabrava, Roses i el Cap Norfeu.

Ens dirigim cap al punt més oriental de la península Ibèrica el Cap de Creus, passarem per l’espectacular pista del Pení, que ens ofereix un mirador extra del Golf de Roses. La YAMAHA TÉNÉRÉ 700 BLUEBIKES es comporta molt ràpida tant per carretera com per pistes, amb un tacte molt suau, a hores d’ara sembla que la moto ja es teva, i que portes milers de quilòmetres amb ella.

Cadaqués. Far de Cap de Creus.

El mirador de Cap de Creus: Orientat al sud-oest, ofereix unes magnífiques vistes sobre les Illes d’en Forcat, el Cap Norfeu, Cadaqués, la Cala Fredosa i la Jugadora, El Pení, el Coll de la Perafita i el Far de Cap de Creus i cap a un paisatge típic de brolla mediterrània.

Deixem el Cap de Creus enrere moment en què l’especialista de CDOM MOTOVLOG farà el test  de la YAMAHA TÉNÉRÉ 700 BLUEBIKES, un llarg tram de carretera i una pista que compromet pilot i moto ens portarà fins al Port de la Selva. Aquest tram és el més tècnic que somatrem  la YAMAHA, la resposta de la moto, impecable.

Vilamaniscle. Mirador del Suro Gros.

Aquest mirador orientat del nord cap al nord-oest, ofereix unes magnífiques vistes sobre el Costabona, el Coll del Pertús, el Montagut i la Serra de Malbosc. S’hi poden observar diferents elements identitaris del paisatge com són les vinyes, i d’altres formacions vegetals com les pinedes, les brolles, els prats secs i els prats montans.

Després d’una llarga pista entre Llançà i Vilamaniscle comprovem que la YAMAHA TÉNÉRÉ 700 BLUEBIKES és una bona companya de viatge, no es fa pesada i respon molt bé a les pujades fortes, tenim motor per donar i vendre.

Masarac. Mirador de Sant Martí.

Aquest mirador orientat a l’est, ofereix unes magnífiques vistes sobre el Coll de Banyuls, Vila-sacra, Mas Boscà, Roses i Santa Margarida. S’hi poden observar elements identitaris d’aquest paisatge com les tanques de xiprer, els conreus de cereals i oliveres, pollancredes, així com també granges i polígons industrials.

Ens apropem als 200 quilòmetres i decidim fer una parada tècnica per fer gasolina, mirar una mica els acabats i accessoris, mirar sota el seient i les tapes, i veure que aquesta moto està molt ben feta.

Darnius. Mirador del Serrat del Sentinella.

 

Aquest mirador orientat al sud-oest, ofereix unes magnífiques vistes sobre la presa i l’embassament de Boadella, així com també sobre altres elements naturals identitaris
d’aquest indret com són els boscos de pins, les sureres i els prats.

Aprofitem per fer una visita extra al mirador de la tortuga de Darnius que queda just per sobre del mirador de Sentinella, fem una estira de cames per comentar les nostres impreSsions i començar a pensar si tornem o no la moto als amics de BLUEBIKES. Les conclusions finals són:  LaYAMAHA TÉNÉRÉ 700 BLUEBIKES li donarà moltes alegries als seus propietaris, amb el plus de la qualitat d’una marca que només fabrica vehicles fiables, com és YAMAHA. Esperem que us agradi aquesta primera part de la ruta.

Podeu descarregar el track al wikiloc de Gas Mountain:

Us deixem el mapa de situació dels miradors en aquest Instamaps. 

 

Molt agraits a concessionari figuerenc BLUEBIKES i CDOM MOTOVLOG.

 

Scroll to Top