/RUTA DALÍ FIGUERES – LES FORMIGUES/

Figueres ja disposa  d’un itinerari que connecta els punts de la ciutat relacionats amb Salvador Dalí, amb l’objectiu és donar a conèixer més llocs emblemàtics relacionats amb el geni a banda del conegut Museu Dalí. El projecte he estat impulsat pels Amics del Museu Dalí i executat per l’Ajuntament de Figueres.

Més info a: http://www.amicsmuseusdali.com/

Iniciem la ruta a l’Estació de Figueres, aquesta  va entrar en servei l’any 1877 entre Girona i Figueres, just a la porta de l’estació donant la benvinguda als visitants de Figueres trobarem la primera de les Formigues.

Direcció al centre de la ciutat passarem per davant la  Fundació Privada Escola Sant Vicenç de Paül, que es crea l’any 1897, per donar resposta a les necessitats de pobresa de la ciutat de Figueres. També destaca l’escultura Nu, d’Anton Casamor.

A tocar aquestes escultures trobem la Casa Roda, un edifici entre mitgeres construït l’any 1911. Destaca especialment el balcó principal. Al bell mig de la façana hi ha una figura femenina molt característica del Modernisme. El nom que figura escrit al capdamunt, Hejme, significa en esperanto a casa teva. Ens dirigim a la Plaça del Grà, situada a l’extrem de l’eixample Va ser un nou espai públic per a mercat, formant conjunt amb les places de l’ajuntament i del Grà Antiga.  Hi trobarem també un refugi de la Guerra Civil Espanyola.

Ens dirigim a l’Escorxador municipal de Figueres “la Casa de l’Empordà”, seu de l’Oficina de Turisme de Figueres, on podrem demanar més informació de la ciutat.

La Casa Mas Roger on va viure Salvador Dalí des de l’any 1912 i també hi tenia l’estudi, on hi va pintar algunes de les seves obres més importants de la primera època.

Molt aprop de la Casa Mas Roger hi ha l’edifici projectat l’any 1898 per Josep Azemar, la Casa de Puig, un edifici de lloguer, propietat de la marquesa consort de la Torre, Dolors de Puig. on i va néixer Salvador Dalí l’any 1904. Destacar també la proximitat de la  Casa Jiménez on va viure Joaquín Collar Serra, que fou un militar i aviador català, que va efectuar el primer vol sense escales a través de l’Atlàntic central, el tram atlàntic més ample, que obriria una nova ruta aèria entre Sevilla i Cuba,

Ens dirigim a la Rambla on destaca l’escultura d’homenatge a Salvador Dalí, obra de l’artista català Xavier Medina-Campeny, titulada “Retrat de Dalí” per posteriorment passar per davant del El Museu del Joguet de Catalunya a Figueres es va inaugurar l’any 1982 a les dependències de l’antic Hotel París. Alguns joguets havien pertangut a Anna Maria i Salvador Dalí, Federico García Lorca, Joan Miró, entre d’altres personatges destacats.

Enfilem l’única pujada del recorregut i arribem a l’església parroquial de Sant Pere de Figueres, situada a la plaça de Sant Pere de Figueres, interessant lloc que cal visitar.

Arribem al Teatre-Museu Dalí, inaugurat el 1974, que fou construït sobre les restes de l’antic teatre de Figueres, i forma part del triangle dalinià empordanès junt amb el Castell Gala Dalí de Púbol i la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat, tots gestionats per la Fundació Gala-Salvador Dalí. És considerat com l‘objecte surrealista més gran del món.

Podeu descarregar al Wikiloc de Gas Mountain, sempre a la cerca de noves localitzacions.

També podeu fer aquesta interessant ruta, per Figueres:

/GARCÍA LORCA A FIGUERES BY GAS MOUNTAIN/

Amb la col·laboració de SOBREMIEL.

Scroll to Top