/PRESENTACIÓ ONCOKIDS 2017/

https://www.oncolligagirona.cat/inici.html

(Presentació del projecte a càrrec d’Alvaro Elia https://alvaroelia.es/)

La Fundació Oncolliga Girona i l’associació Gas Mountain Kids han unit esforços per impulsar un circuit de curses de muntanya a l’Alt Empordà dirigit als més petits. L’objectiu és fomentar l’activitat física i de lleure a la natura en família, promoure els valors positius de l’esport no competitiu i fomentar l’esperit solidari, ja que tot el que es recapti amb les inscripcions es destinarà a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines.

https://www.oncolligagirona.cat/images/noticies/ONCOKIDS_DEF.pdf

CARACTERÍSTIQUES:

CURSES: S’han seleccionat curses durant que se celebren al llarg de l’any a  l’Alt Empordà, amb traçats naturals i adaptables.
CIRCUIT: Els circuits s’establiran DINTRE del mateix traçat dels adults, amb unes distàncies d’entre 4 i 10 km. Hauran de comptar amb un avituallament líquid.
OBJECTIU: No hi haurà guanyadors. Tots els participants rebran el mateix obsequi. Al final del circuit, la mainada haurà completat un total de 100 km (no reals), com a la Oncotrail.
CATEGORIES: En funció de l’edat dels participants, s’establirà una equivalència de quiilòmetres. Per exemple, per un nen/a de 6 anys cada km corregut valdrà per 1,5.
PARTICIPACIÓ: La mainada menor de 7 anys haurà de córrer acompanyada dels seus pares o tutors. El més grans podran córrer sols, amb els nostres monitors, mentre els seus pares fan la distància llarga de la cursa.
SOLIDARITAT: El preu de l’inscripció serà de 5€ per infant. Una part serà per cobrir les despeses d’organització i una altra en benefici de la FUNDACIÓ.
ONCOLLIGA GIRONA. Al final del circuit la mainada sabrà quants diners han aportat per ajudar als malalts de càncer i les seves famílies.

Com funciona?

Aquest projecte ha de permetre als participants conciliar la seva vida familiar i les seves aficions. És per això que el circuit s’organitza amb el calendari i les curses ja
existents.
Els adults podran participar en la cursa llarga  i deixar la mainada amb els monitors (majors de 7 anys). Quan els nens acabin el seu circuit, els monitors organitzaran jocs i activitats per ells fins que arribin els adults.
Els monitors portaran banderes i senyalitzacions per garantir un seguiment i visibilitat adequades.
Els participants tindran un carnet on s’aniran anotant els quilòmetres fets a cada cursa, per arribar al repte de 100 km (no reals).
El calendari proposarà també curses temàtiques (Carnatrail, Curses d’obstacles, Sant Silvestre) que no comptabilitzaran en km.

Hem volgut seleccionar un ventall de curses per tot l’Alt Empordà, des de Roses fins a l’Escala, passant per tota la zona interior fins a la frontera amb la Garrotxa. Les curses que participen en aquest circuit infantil obtenen un doble benefici:

CALENDARI 2017:

Cursa del Castell de Sant Ferran – 1 de maig
Figueres

Fox Trail – 21 de maig
Sant Llorenç de la Muga

Camí de Carros – 28 de maig
Peralada

Cursa de la Cirera – 4 de juny
Terrades

Cursa de la Mata – 12 de juny
Garriguella

Entrecastells Nocturna – 25 de juliol
Vilajuïga

Cursa del Fau – 14 d’agost
Maçanet de Cabrenys

Despertaferro – 11 de setembre
Bàscara

Tramunt-Trail – 16 d’octubre
L’Escala

Trail dels Lluets – 22 d’octubre
Viladamat

Sant Silvestre – 31 de desembre
Navata

CALENDARI 2018:

Marxa del Balcó – Gener
Palau Savardera

Run4Cancer – 4 de febrer
Figueres

Marxa Trail Pic de l’Àliga – abril
Roses

** Aquesta llista és provisional i està subjecte a possibles canvis en funció de la disponibilitat de les organitzacions **

Scroll to Top