/#00 ONCOKIDS CASTELL SANT FERRAN FIGUERES 2017/

https://www.oncolligagirona.cat/esports/oncokids.html

 

ONCOKIDS neix de la unió d’esforços de la Fundació Oncolliga Girona, Curses.cat, Gas Mountain KIDS i un seguit de curses de muntanya de l’Alt Empordà amb objectiu de crear un circuit de curses de trail per mainada, per fomentar l’activitat física i de lleure a la natura en família, promoure els valors positius de l’esport no competitiu i la solidaritat, així com el nostre patrimoni natural. En el moment actual, en què costa molt conciliar la vida familiar i laboral, és una manera de passar un dia d’esport en família.

Prop d’unes 450 persones van participar en la Cursa del Castell de Sant Ferran, emmarcada dins de les activitats amb motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres. Amb sortida i arribada a l’estadi Albert Gurt, amb dos distàncies de 10 K. i 3,5 K. al voltant de la fortificació del Castell de Sant Ferran.

Fundació Oncolliga Girona i l’associació Gas Mountain Kids posaven en marxa un circuit de curses de muntanya a l’Alt Empordà dirigit als més petits per a l’activitat física i de lleure a la natura en família, promoure els valors positius de l’esport no competitiu i fomentar l’esperit solidari perquè tot el que es recapti amb les inscripcions es destini a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines. Precisament la cursa d’ahir va ser la primera presentació oficial d’aquesta iniciativa, volem agrair als nostres companys de GAS MOUNTAIN la seva significant ajuda, gràcies PACO, ÀNGELS, ÍNGRID, JUANJO, ALVARO, JOSEP MARIA,  MIQUEL, HUMBERTO, RICARD, MARGA, MARTA,  …i un gran etcètera…

 

 

Característiques:

CURSES: S’han seleccionat curses durant que se celebren al llarg de l’any a  l’Alt Empordà, amb traçats naturals i adaptables.

CIRCUIT: Els circuits s’establiran DINTRE del mateix traçat dels adults, amb unes distàncies d’entre 4 i 10 km. Hauran de comptar amb un avituallament líquid.

OBJECTIU: No hi haurà guanyadors. Tots els participants rebran el mateix obsequi. Al final del circuit, la mainada haurà completat un total de 100 km (no reals), com a la Oncotrail.

CATEGORIES: En funció de l’edat dels participants, s’establirà una equivalència de quiilòmetres. Per exemple, per un nen/a de 6 anys cada km corregut valdrà per 1,5.

PARTICIPACIÓ: La mainada menor de 7 anys haurà de córrer acompanyada dels seus pares o tutors. El més grans podran córrer sols, amb els nostres monitors, mentre els seus pares fan la distància llarga de la cursa.

SOLIDARITAT: El preu de l’inscripció serà de 5€ per infant. Una part serà per cobrir les despeses d’organització i una altra en benefici de la FUNDACIÓ.

ONCOLLIGA GIRONA. Al final del circuit la mainada sabrà quants diners han aportat per ajudar als malalts de càncer i les seves famílies.

Com funciona? 

Aquest projecte ha de permetre als participants conciliar la seva vida familiar i les seves aficions. És per això que el circuit s’organitza amb el calendari i les curses ja
existents.

Els adults podran participar en la cursa llarga  i deixar la mainada amb els monitors (majors de 7 anys). Quan els nens acabin el seu circuit, els monitors organitzaran jocs i activitats per ells fins que arribin els adults.

Els monitors portaran banderes i senyalitzacions per garantir un seguiment i visibilitat adequades.

Els participants tindran un carnet on s’aniran anotant els quilòmetres fets a cada cursa, per arribar al repte de 100 km (no reals).

El calendari proposarà també curses temàtiques (Carnatrail, Curses d’obstacles, Sant Silvestre) que no comptabilitzaran en km.

Podeu descarregar el track de la ruta al WIKILOC de GAS MOUNTAIN en aquest enllaç:

Ens veiem a la següent ONCOKIDS, la 2ona Edició de la Cursa De LaMata de Garriguella amb 16K i 8K que Organitza Tocavents de l’Albera – Les Formigues. Un recorregut invers a l’any passat , amb molts avituallaments, bossa del corredor ,sorteigs amb número dorsal, i gelat a l’arribada per tots els nens i nenes ¡¡¡

 

Scroll to Top