/LA RONDA DES BOJOS BY THEIRRY MARCHIONI/

L’associació Bojos de Muntanya va organitzar el dia 22 de febrer de 2020 una cursa de 18 quilòmetres amb 800 metres de desnivell, la “Ronda des bojos” a Vinça (França).

Aquesta cursa s’inicià al centre de la ciutat, al costat de l’ajuntament, per arribar ràpidament al bosc del petit rierol d’Escoumes i seguir per la plana de Vinça fins a Joch i passant per Rigarda. Seguidament, puja per l’antic camí de Baillestavy amb una panoràmica sobre la vall de la Lentilla i un esplèndid balcó panoràmic sobre el massís del Canigó. Uns quilòmetres més amunt, culmina amb gairebé 1000 metres sobre el nivell del mar, al puig des Feixes decorat amb la seva majestuosa creu de ferro forjat als seus peus la plana de Vinça i els pobles de la baronia, on es trobava l’avituallament. Tot seguit una forta baixada tècnica ens porta de nou a Rigarda i tot seguit una successió de pistes i camins de terra que conduiran a la meta del davant de l’ajuntament de Vinça.

Gràcies a la col·laboració del nostre amic Thierry Marchioni podem descobrir aquesta cursa que es troba als peus del Canigó i que ens amplia els circuits de Trail coneguts. A més no ens queda un altre que felicitar-lo per la seva magnifica 36a posició, i més quan van prendre la sortida 320 corredors, fent un temps final de 1h 52 en 18km i un desnivell positiu acumulat de +800 metres, tota una gesta, a la que ja ens comença a tenir acostumat. Moltes gràcies Thierry.

http://rondadesbojos.com/

Scroll to Top