/HOMENATGE A L’ACTOR KIRK DOUGLAS – 50È ANIVERSARI FILMACIÓ “LA LUZ DEL FIN DEL MUNDO”/

Kirk Douglas va morir el passat 05 de febrer de 2020 als 103 anys al seu domicili de Beverly Hills, a Los Angeles (Califòrnia). Kirk Douglas va protagonitzar gairebé un centenar de pel·lícules, entre les quals destaquen Espartaco“, “Senderos de gloria“, “Cautivos del mal”, “El gran carnaval”, entre moltes més, i la pel·lícula filmada íntegrament a Cadaqués “La luz del fin del mundo, esperem que us agradi.

“La luz del fin del mundo és una pel·lícula basada en la novel·la “El far de la fi de món” de Jules Verne, amb la intervenció de Kirk Douglas, Samantha Eggar i Yul Brynner, es va filmar íntegrament al Cap de Creus, on es va construir un far expressament per un paleta de Cadaqués, en Pere Clavaguera, finalment va ser derruït el novembre de 1998.

Per filmar els interiors de la pel·lícula es va habilitar un decorat a dintre de la Sala de l’Amistatdoncs aquesta va ser filmada cent per cent a Cadaqués.

La història es basa en una novel·la del mateix nom escrita per Jules Verne: Al Cap d’Hornos, el 1865 Uns pirates sota les ordres de Kongre (Yul Brynner) assalten un far situat en una illa rocosa i maten a tots els empleats, excepte un, Will Denton (Kirk Douglas), que aconsegueix escapar. El seu pla consisteix a apagar la llum del far i esperar que algun vaixell naufragui per fer-se amb el botí. Denton intenta impedir que els pirates segueixin endavant amb el seu pla. Un vaixell ja va encallar i Arabella (Samantha Eggar), una jove que va aconseguir sobreviure a la matança dels pirates, vol ajudar també a acabar amb ells.

Trailer de la pel·lícula:

 

La pel·lícula:

 

Com es va fer:

 

Al lloc trobareu un cartell commemoratiu de la pel·lícula.

Scroll to Top