EQUIP EDC 72 HORES BY GAS MOUNTAIN (III) Serra Plegable

Que és un EDC?

EDC és l’acrònim de “Everyday Carry“ que es tradueix com “el que portes diàriament”. En el món buschcraft, de supervivència o de muntanya, no són més que una sèrie d’elements destinats a solucionar una emergència, utilitzar com a equip bàsic o simplement com un equip de seguretat que t’acompanya en les teves sortides. A Gas Mountain hem decidit ajudar-te a fer un EDC per motxilles de 72 Hores, econòmic i de pes reduït, però on no falti cap detall. L’objectiu és que puguis portar un equip lleuger i a la vegada ser autosuficient en cas d’accident.

“Com més se sap, menys es porta” – Mors Kochanski

SERRA PLEGABLE FULLA DE 180 mm

En aquest cas ens trobem davant d’una de les millors eines per portar sempre a sobre. Recomanem serres amb una fulla de 180 mm per les dimensions que tindrà la serra un cop plegada i un pes mínim. Hem de prendre precaució amb les serres que no disposen de protector, que són la majoria, aquestes tenen l’avantatge d’ocupar menys espai a la motxilla. Anirem molt amb compte amb la fulla, solen fer 1 mm de gruix, en el cas de les més professionals inclús 1,2 mm, però els acers, varien molt la seva qualitat depenen del preu.

Nosaltres triem la serra plegable GEOLIA del Leroy Merlin amb un cost de només 7 Euros, encara que preferim les de l’Aldi (8 Euros) o el Lidl (5 Euros), aquestes només es poden aconseguir en comptades ocasions. Amb aquests preus no teniu excusa per no portar una.

Altres serres:

Si fas un ús continuat de la serra potser, una bona opció és comprar una serra amb una fulla més gran de 240 mm com la Tajima Sierra Plegable G-Saw- GKG240 per uns 25 euros, a mig camí en preu de la millor de totes la Silky Gomboy Curve 240 mm que arriba als 50 euros, les dues molt resistents i eficients.

Quins usos té?

El seu ús habitual és realitzar talls i podes a arbres i arbustos, a nosaltres ens servirà a més per tallar llenya, construccions de refugis i netejar entrades de barraques, coves i altres llocs on passar la nit sota refugi.

REFUGI TIPUS A

El refugi tipus A és un altre refugi clàssic i que ofereix major abric que el cobert. Es construeix amb una armadura de pals que adopten la forma d’una A. Farem una carcassa de fusta i cobrirem el sostre amb matèria vegetal, teules amb trossos d’escorça, herba seca i palla…, si és prou gruixut, també ens proporciona certa impermeabilitat. Lògicament, amb la serra de mà anirem més de pressa que amb la Huntsman i disposarem de millor refugi.

Complement necessari:

PARACORD 550 i CORDINO 3MM

Encara que es pot sobreviure sense, una mica de corda ens facilitarà molt la feina a l’hora de donar estabilitat al refugi i fer-lo més estable.

Si vols saber més de les  cordes adequades com el paracord 550 o el cordino 3mm vés al següent post.

EQUIP EDC 72 HORES BY GAS MOUNTAIN (IV) Paracord 550 / Cordino 3mm

Scroll to Top