EQUIP EDC 72 HORES BY GAS MOUNTAIN (II) Navalla de butxaca mitjana

Que és un EDC?

EDC és l’acrònim de Everyday Carry que es tradueix com “el que portes diàriament”. En el món buschcraft, de supervivència o de muntanya, no són més que una sèrie d’elements destinats a solucionar una emergència, utilitzar com a equip bàsic o simplement com un equip de seguretat que t’acompanya en les teves sortides. A Gas Mountain hem decidit ajudar-te a fer un EDC per motxilles de 72 Hores, econòmic i de pes reduït, però on no falti cap detall. L’objectiu és que puguis portar un equip lleuger i a la vegada ser autosuficient en cas d’accident.

“Com més se sap, menys es porta” – Mors Kochanski

NAVALLA DE BUTXACA MITJANA 91mm

La navalla de butxaca Victorinox Huntsman és una navalla Suïssa llegendària amb 15 funcions amb un pes de només 97 grams. Surten per uns 30 euros, però les podem trobar de segona mà.

Eines:

 

Fulla gran de 91 mm, fulla petita, obrellaunes, tornavís 3 mm, destapador, tornavís 6 mm, pelacables, punxó mandrí, llevataps, ganxo multiusos, escuradents, pinces, anella, i amb la incorporació d’unes tisores i un xerrac per a fusta, pots tallar gairebé qualsevol cosa, com per exemple fusta, o tallar cordes quan estigui de campament, escalant o practicant senderisme.

Quan arribi el moment de desconnectar a la muntanya, sempre voldràs portar una Huntsman a la butxaca.

 

Hi ha moltes altres opcions en el mercat a l’hora de comprar navalles multieina o multifunció,  però la navalla suïssa de Victorinox per nosaltres és la millor. Una altra opció molt vàlida seria la navalla multieina Leatherman “Sidekick” amb uns objectius similars: proporcionar el propietari amb una varietat de solucions en un paquet petit i tenen un preu similar i una quantitat similar d’eines. La navalla Leatherman, per la seva mida, pes (200gr.) i forma funciona millor com una eina per a la llar / taller.

 

REFUGI COBERT BÀSIC

 

Si no disposem d’un tendal podem fer un refugi clàssic amb la Huntsman i la seva serra de 91 mm. podríem arribar a construir un refugi cobert, el clàssic dels refugis de supervivència. Primer de tot hem de tenir en compte la direcció de vent per protegir-nos. Si utilitzem un o dos arbres com columnes ens estalviarem molta feina, Després farem una carcassa de fusta i cobrirem el sostre amb matèria vegetal, teules amb trossos d’escorça, herba seca i palla…,si és prou gruixut, també ens proporciona certa impermeabilitat.

 

Complement necessari:

EINA UNIVERSAL 

La Multitool 500 de Decathlon, és una eina dissenyada per ajustar bicicletes, però ens pot venir molt bé per ajustar altres eines amb cargols allen.

EQUIP EDC 72 HORES BY GAS MOUNTAIN (III) Serra Plegable

Scroll to Top