/PROPERA SORTIDA FEM DISSABTE A LA GARRIGA 03-03-2018/

L’any 2017 l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós i Gas mountain es van adherir a la campanya LET’S CLEAN UP EUROPE amb el projecte “Fem dissabte a La Garriga d’Empordà”. Enguany, la idea és tornar-s’hi a adherir els propers mesos. Però mentrestant… 

Escalfem els motors per a la propera Let’s Clean Up d’Avinyonet tot fent Dissabte a la Garriga! 

DIA: 3 de març de 2018.
HORA I LLOC DE TROBADA: 9h a la Plaça Pous i Pagès.
LLOC D’ACTUACIÓ: La Garriga d’Empordà, al terme municipal d’Avinyonet de Puigventós.

Inscripcions a:

http://www.avinyonetdepuigventos.cat/index.php/ajuntament/agenda/71-fem-dissabte/event_details

L’acte serà organitzat per l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós, amb la col·laboració de l’Associació Grup Amics Senderistes (GAS MOUNTAIN). La gestió per a la conservació de la biodiversitat i el patrimoni natural és una de les prioritats de l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós. Així mateix, GAS MOUNTAIN té com a missió el foment de l’activitat esportiva al medi natural, mitjançant la pràctica de les diferents disciplines esportives, així com promoure la cultura del lleure. Per aconseguir la seva finalitat GAS MOUNTAIN col·labora en campanyes d’altres entitats amb les quals comparteix objectius i valors, com per exemple la promoció d’estils de vida saludables, la solidaritat o el respecte i la preservació del medi ambient.

Per dur a terme l’acte es fa una crida al voluntariat per tal de fer una matinal de neteja del camí que duu a l’antic abocador de Figueres (en terme municipal d’Avinyonet), passant per nombroses barraques de pedra seca. Els voluntaris seguiran la ruta i aniran recollint els residus que vagin trobant pel camí.

Posteriorment a l’esdeveniment es valorarà la diferent tipologia de residus recollits i es pesaran. En una segona fase les deixalles recollides s’abocaran a la deixalleria més propera.

L’actuació suposarà la restauració d’una zona de la Garriga d’Empordà, paratge típicament mediterrani amb un excepcional patrimoni d’arquitectura de pedra seca que inclou feixes, parets, recs i barraques, construït i utilitzat pels habitants de la zona d’antuvi, però que ha arribat als nostres dies força abandonat i que requereix d’un esforç per conservar-lo i recuperar-lo.

L’acció és una oportunitat única per incrementar el nivell de conscienciació sobre el problema de la brossa i ajudar a canviar el comportament de la gent mitjançant accions de retirada de residus, així com accions de conscienciació de promoció de la reducció, la reutilització i el reciclatge dels residus que es generen.

//gasmountain.com/lets-clean-up-europe-2017-by-gas/