/COMUNICAT CONCURS #FORTIFICACIONSCCAE

Gas Mountain vol expressar el seu malestar amb el resultat del XXIII CONCURS DE FOTOGRAFIA A INSTAGRAM DEL PATRIMONI DE L’ALT EMPORDÀ, ja que un cop a estat coneixedor de la fotografia guanyadora en la categoria inèdita, no pot sinó expressar el desacord amb el jurat.

Segons les bases reguladores del XXIII CONCURS DE FOTOGRAFIA A INSTAGRAM DEL PATRIMONI DE L’ALT EMPORDÀ, el jurat escollirà tres fotografies, una per cada categoria:

Creativa, inèdita i popular.

I és dins la categoria inèdita, dotada amb un premi de 400 € i trofeu, és on ens hem quedat perplexes amb la fotografia guanyadora, i no perquè li vulguem treure mèrit a aquesta, sinó perquè aquesta fotografia ens ensenya un lloc que menys inèdit ho té tot. Si a més sumem i analitzem els criteris de valoració del jurat recollit a les esmentades bases encara ens quedem més decebuts amb la decisió del jurat.

Un jurat format per:

President:

-El president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà o persona en qui delegui.

Vocals:

-La consellera comarcal de cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

-La consellera comarcal d’ensenyament del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

3 Persones expertes en el tema: fotògraf, un tècnic en patrimoni cultural, un comunity maneger.

Secretari:

La Tècnica de Cultura i Ensenyament del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

CRITERIS DE VALORACIÓ:

El jurat tindrà la facultat de triar les fotografies guanyadores, i en la seva deliberació valorarà especialment:

1- L’adequació a les bases i al tema del concurs (fortificacions, torres, castell …): 25%

2- L’originalitat respecte al conjunt de fotografies presentades: 25%

3- La creativitat i qualitat tècnica/artística: 25%

4- La composició de l’obra i el control de la llum: 25%

Vistes les bases encara s’entén menys el resultat doncs el punt 1 és d’obligatori compliment, i l’únic que pot diferenciar-les entre elles és el contingut escrit de coneixement del lloc, que bàsicament el podem trobar a Viquipèdia, el punt 2 perquè és evident que la temàtica és tancada i no pot ser molt original, i respecte el punt 3 i 4 no veiem res que ens cridi l’atenció per dir-ho d’alguna manera, però com que nosaltres no som experts, ni part del jurat, allà cadascú amb les seves conclusions.

Fotografia del  castell de Bufalaranya guanyadora del premi inèdita de @roserderoses a Instagram:

Enllaç a Viquipèdia, per si voleu conèixer més coses del lloc.

Un lloc de fàcil accés i ben senyalitzat:

És curiós que un lloc tan inèdit estigui ressaltat en groc al mapa de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

És per aquest motiu que no entenem com un concurs, on és evident que molta gent ha aportat fotografies magnífiques, i que no estan a l’abast de tothom, per situació o coneixença, que han treballat molts dies per concursar en aquesta categoria, es trobin amb un resultat final com aquest. I més si tenim en compte que al jurat i trobem un fotògraf, un tècnic en patrimoni cultural i inclús un comunity maneger.

Volem destacar encara que no sigui una dada que perjudiqui la participació de l’esmentada fotografia, que tot i estar dins el termini, aquesta es va pujar a la xarxa dos dies abans de la finalització del concurs (28 de setembre) juntament amb una altra del mateix estil, i ens sorprèn que sigui un compte d’Instagram amb tants pocs seguidors. Per nosaltres és realment increïble el resultat i ens neguiteja molt pensar que hem invertit moltíssimes hores i quilòmetres a les cames, i no hem sigut capaços d’aconseguir un resultat similar.(*)

*(TERMINI:El període del concurs serà del 15 d’abril al 30 de setembre de 2018.).

És per aquest motiu que Gas Mountain ha retirat el hastag  #fortificacionsccae de les fotografies presentades com a primera mesura i, també anuncia que no es presentarà cap més edició del concurs ja que l’esforç que es requereix per poder assolir el nivell del mateix no està dins de les nostres possibilitats.

Ja que la resolució no pot tenir marxa enrere, doncs les bases del concurs ja adverteixen clarament que “les decisions preses pel jurat seran inapel·lables.”,  apel·lem a una part del reglament on diu que: “Així mateix, el jurat qualificador estarà facultat per resoldre les incidències que no estiguin previstes en aquestes bases.” perquè es revisin de nou les fotografies d’aquesta categoria.

Moltes gràcies.

GAS MOUNTAIN