/CAMÍ DE LA RETIRADA TEST & COLUMBIA® ZERO RULES® REVIEW/

Juan Diego Martin, conegut com l’”Expresso de Navata”, s’endinça a la ruta transfronterera entre Prats de Molló i Camprodon. Partint d’un eix temàtic amb fortes connotacions culturals i històriques, aquesta ruta vol accentuar el caràcter lúdic i esportiu, el redescobriment dels camins i paisatges naturals amb tots els seus recursos culturals.

Avui he caminat 33,5 km amb uns 1775 metres de desnivell positiu, gaudint al màxim de la muntanya, el silenci i la història, fent una reflexió de la gent que va haver de fugir de casa seu travessant aquestes muntanyes amb por, ferits i sense saber el que els esperava… avui en dia encara passa. Una ruta que dóna molt per aprendre. Salut i muntanya

Camins de l’exili és la plasmació en paper de la proposta Hiking and history  de Turisme Cultural i de Memòria als Pirineus Orientals inspirada en els camins i passos fronterers que van seguir els exiliats jueus durant la Segona Guerra Mundial fugint de l’holocaust nazi cap a Espanya (1940-1945) i els republicans al final de la Guerra Civil Espanyola fugint de les tropes franquistes cap a França (1939). Un homenatge a la història i una forma de descobrir la riquesa del patrimoni cultural que ens ofereix la zona.

Resultado de imagen de piolet hiking history camprodon

Camins de l’exili, de l’editorial Piolet, consta del mapa i la guia. A la guia es descriu la ruta que es divideix inicialment en 6 etapes, encara que cada excursionista les pot adaptar a les seves necessitats físiques i de disponibilitat, i és un recorregut circular amb inici i final a Camprodon. De cada etapa es dona una breu informació, i transcriu el relat d’un/a testimoni/a oral, que explica com van viure aquells anys amb els exiliats anant i venint de la frontera.

Us podeu descarregar el gpx a Wikiloc:

El test Camí de la Retirada ens ha servit per realitzar una review de la samarreta Columbia ® Zero Rules ® en condicions de senderisme expert, amb resultats molt satisfactoris de la mà d’en Juan Diego Martin ”Expresso de Navata. Que ens diu el que pensa de la mateixa:

La samarreta Columbia ® Zero Rules ® és impressionant, s’eixuga en un no res, avui amb una jornada de molta calor m’ha servit de molta ajuda, repetiré amb ella moltes més sortides i la posaré a tota prova, aquest ha estat un molt bon començament, espero més dies com aquest amb ella.

Volem agraïr a Columbia Sportwear ® la seva predisposició a aquest test.

Podeu visitar la botiga a:

Columbia Outlet La Roca, La Roca Village, Unit 10,08430 Santa Angès de Malanyanes, La Roca del Vallès (BARCELONA)
Telèfon: +34 938 423 706
Obert de Dilluns a Divendres 10:00 – 21:00
Dissabte 10:00 – 21:00
Diumenge 10:00 – 21:00

Amb la col·laboració de Grup Excursionista Capgirell, Gich’s Sessions i Alchimia Solidària.

 

   

 

 

Scroll to Top