/#83 ASTEROIDE B-612 – DESERT DEL SÀHARA/

“Només es veu bé amb el cor, l’essencial és invisible als ulls”.

Fa uns anys, aquest personatge del llibre infantil de l’escriptor francès Antoine de Saint-Exupéry, traduït a més de 40 idiomes, va aterrar al Passeig de Riells de l’Escala, un petit homenatge per commemorar el 70 aniversari de la genial obra literària.

El Petit Príncep, és un relat curt publicat per l’aviador i escriptor francès en 1943. Ens parla de la importància de l’amor i l’amistat, està dirigit fonamentalment als nens, però la seva temàtica i la profunditat de reflexió, el converteixen en una obra d’interès per a tothom.

Iniciarem la ruta a l’extrem est de la platja de Riells, on trobarem l’asteroide B-612, el llunyà i minúscul planeta on el sol es posa més de 40 vegades en un dia, un viatge que ens portarà a repassar diversos fragments del relat en què un pilot de l’aviació francesa, es veu obligat a aterrar al desert del Sàhara per una avaria i es troba amb un petit príncep arribat d’un altre planeta. Més endavant trobarem una rosa a terra, un baobab, roques volcàniques i les palmeres dibuixant les constel·lacions d’Orient.

Sobre les escales de la plaça de l’Univers, la guineu sembla guaitar quelcom en l’horitzó, i al mur de pedra del final del passeig la serp i assegut a sobre al Petit Príncep que contempla cada sortida del sol de la Costa Brava. Tots els elements per endinsar-nos en la màgia de l’obra de Saint-Exupéry.

Us podeu descarregar el gpx a Wikiloc:

ASTEROIDE B-612 – ROSA – VOLCANS – BAOBAB – DESERT DEL SÀHARA – OSO MAJOR – ARIES – GUINEU – SERP – PETIT PRÍNCEP

Amb la col·laboració de Volkswagen Autopodium FiguerestraXapp, Columbia Outlet La Roca.

Scroll to Top