/#64 L’ESTRADA – PLATANA DE CAN COMPTE/

Iniciem la ruta a la plaça de l’església de L’Estrada (Agullana), nom que prové d’un tram de l’antiga Strata Francisca, seguirem les marques del camí de Sant Jaume direcció Agullana, passant pel Molí de Can Carbonell. Un cop ens enfilem al Serrat del Pujolet passarem per davant del Mas Ros, un cop passat aquest deixarem el corriol de tornada a L’Estrada a la dreta per arribar al Mas de Can Compte després de fer un turonet a la serra blanca, que després desfarem.

Arribem a la platana de Can Compte, aquesta bonica platana està situada vora la casa i el pou del mateix nom. Amb un volt de canó de 4,07 metres és un dels 12 arbres monumentals de la comarca de l’Alt Empordà.

Un cop tornem a ser al corriol que ens tornarà a L’Estrada farem una petita baixada fins al riu de la Guilla, i trobarem el Pont Vermell, no el travessarem i continuarem per un corriol pel costat contrari del prat del Ros seguint tota l’estona, marques de color taronja, cal recordar que aquest camí l’ha netejat la “Colla del Rec” d’Agullana i està perfecte per fer una passejada, ens enfilarem al poble, amb una última rampa fins a la plaça de l’església.

Teniu el track al Wikiloc de GAS MOUNTAIN.

Desplaça cap amunt