/3MPORDA BY ÒSCAR SÁNCHEZ (I)/

L’Òscar Sánchez s’apunta a fer la volta a l’Alt Empordà a peu en diverses etapes, la 3MPORDA. Inicia l’aventura amb els 57km de les dos primeres etapes seguides, sense interrupcions. El pots seguir al web de Gas Mountain. Si t’estàs plantejant fer-la, podràs seguir els seus consells juntament amb els d’en Marcel Bueno. Volem agrair especialment el suport logístic d’en Jep Corominas, que sempre té un lloc al seu horari ajustat per ajudar amb aquestes bogeries, moltes gràcies Jep.

 

3MPORDA ETAPA 01 (LLANÇÀ – COLL DE BANYULS).

LLANÇÀ – CAP RAS – COLERA – PORTBOU – PLA DEL RAS – PUIG DE LES BARBES DEL BOC – PUIG DE TARAVAUS – COLL DELS EMPEDRATS – PUIG D’EN JORDÀ – PUIG DEL TORN – PUIG DE LA CALMA – COLL DE VALLFREDA – PUIG DE LES FORQUES – COLL DE BANYULS.

08-02-2019

M’acomiado del meu amic Jep, inicio el recorregut a les 07:00 del matí, avui faré dues etapes seguides, 57 quilòmetres , amb un material molt bàsic i només el rellotge GPS com a suport. Iniciaré el recorregut de la 3MPORDA amb l’objectiu de realitzar el recorregut per buscar possibles errors per futurs corredors o caminadors que la vulguin realitzar en un futur. No conec el recorregut, serà un repte a superar només fent ús del rellotge del qual espero aprendre molt per futures aventures.

Tinc una primera incidència al final de la platja de Garbet, com ja estava sobre avís, aconsegueixo seguir arran de costa passant pel Port de Joan direcció Colera, encara que els trams de platges no són del tot del meu gust reconec que els paisatges no deixen indiferent a ningú. Arribo a Portbou i hem crida l’atenció el fet de passar per sota les vies del tren, un llarg i gran fosc túnel. Un cop allà el paisatge comença a canviar radicalment, m’enfilo direcció Plà del Ras. Careno pel Puig de Taravaus, començo a tenir algun problema amb el fet de seguir el track amb el rellotge, perdo la línia en diverses ocasions, el paisatge és espectacular, tot i que el terreny és molt tècnic, enfilo direcció Coll de Banyuls.

3MPORDA ETAPA 02 (COLL DE BANYULS – EL PERTÚS).

COLL DE BANYULS – PIC DE SAILFORT – PUIG DE LES GUARDES – PIC DELS QUATRE TERMES – PUIG DE PADRETS – PIC NEULÓS – ROC DELS TRES TERMES – PUIG DE LES COLLADETES – PUIG FORCADELL – MAS NOU – MINES – SANT PERE DEL PLÀ DE L’ARCA – SALT DEL FITÓ – CAMÍ DEL MAS DE LA COMTESSA – LE PERTHUS.

Un cop arribo al Coll de Banyuls, fi de la primera etapa, començo la segona part de la jornada amb una forta pujada fins al Pic de Sallafortl’ascens al pic de 994 metres és dur pel gran desnivell que s’ha de remuntar. És un cim que no defrauda per un camí entretingut amb unes meravelloses vistes de 360º em trobo amb el primer 900 del Pirineu. El Coll de Pal, el meu proper objectiu arriba amb facilitat, i començo a anar ràpid, fent un seguit de puigs i colls fins al sostre de l’Albera, el Puig Neulós, Un dels 100 CIMS de la FEEC, em fa especial il·lusió. Ara només hem queda fer el descens fins al Perthus. He de posar atenció a arribar al Coll de Forcat, busco el corriol, gens fàcil, que hem portarà direcció al Plà de l’Arca, un seguit de problemes d’orientació hem fan agafar algunes pistes i corriols equivocats, finalment resolc el tema, trobo la línia al rellotge i faig un descens, tot s’ha de dir, força perillós a Salt del Fitó, un lloc màgic, i punt final de la travessa d’avui. Una senzilla pista hem porta al Perthus on finalitzo emportant-me una genial experiència.

Si voleu participar, descarregueu el track al Wikiloc de 3MPORDA, i ens expliqueu per FACEBOOK o MAIL les vostres experiències i descobriments i així nosaltres serem coneixedors de l’estat de la ruta i les vostres aventures, us podeu posar en contacte amb nosaltres gasmountainmdm@gmail.com.

Tots els que feu més de 300km, 10.000 + i respecteu el 90% del recorregut sereu #3mpordalegend. 

Tot això ha estat possible gràcies a molta gent i especialment a les associacions i  col·laboradors: Gas Mountain, Traxapp, A pas d’Àngels, Tramuntanya Llançà, CEJ Centre Excursionista Jonquerenc, Ceb Bellcairenc, Senglanassos i Enduro Salines. Esperem que us agradi i rebre les vostres opinions.

+INFO:

/3MPORDA 360º ALT EMPORDÀ/

 

Scroll to Top