/3MPORDA BY MARCEL BUENO (III)/

En Marcel Bueno continua la volta a l’Alt Empordà,  la 3MPORDA. Ja ha acabat les 6 primeres i arriba a l’equador del recorregut. El pots seguir al web de Gas Mountain. Si t’estàs plantejant fer-la, podràs seguir els seus consells.

+3mpordA ETAPA 05 (ALBANYÀ – BESALÚ)

CAMPING ALBANYÀ – PONT NOU – LA PARADA – EL CARIG – COLL DE LES CANALS DEL CARIG – FONT DEL BAC – BAGA DEL GINEBRET – PLA DEL VI – COLL DE JONCANAT – EL MONT – SANT LLORENÇ DE SOUS – CASTELL DE BEUDA – BEUDA – SANT SEPULCRE DE PALERA – SANTA MARIA DE PALERA – CAL SANT – VINYELS – LA BRUGUERA – BESALÚ
.

03/02/2019

Etapa espectacular, en la qual cada com més anava pujant, més clapes de neu anava trobant, fins a ja estar tot el terreny nevat al plà de LLiurona.
Abans d’arribar al quilòmetre tres de l’etapa, he observat dos cérvols molt grans amb la seva cornamenta imperial, llàstima que a l’hora de voler fer la foto s’han espantat.
Abans de la pujada a la Mare de Déu del Mont, he trobat una batuda dels caçadors de Lladó, als quals he saludat tot informat-los que jo era per allà, i he pogut continuar sense problemes.
Ja als peus de la Mare de Déu del Mont, deixant el Coll de Joncanat, una curta però empinada pujada, on m’he trobat amb la dificultat afegida de la neu, que l’ha fet encara més complicada. Un cop d’alt, visita obligada a Mossèn Cinto, i una estona parat per admirar les vistes que amb la neu al voltant encara si cal, ho fa tot més maco.
La baixada un altre cantar, si la pujada amb neu va ser complicada, la baixada ni us explico, tot i això només una relliscada posant el cul a terra.
Un cop deixada la neu enrere, amb un petit lapsus inclòs amb el Wikiloc com sempre, directe cap a Beuda per la forta baixada de la MDM.cat.
Deixo Beuda endarrere i recta final cap a Besalú, m’esperava la família per anar a dinar a un restaurant d’uns amics.

+3mpordA ETAPA 06 (BESALÚ – ORRIOLS)

BESALÚ – EL FLUVIÀ – LA CANOVA – MAS PUJOL – CAN CLOTES – CAL BATO
– CRESPIÀ – ESPINAVESSA – CAN LLAMBERT DE BAIX – CANELLES – ROMANYÀ D’EMPORDÀ – LA BRUGUERA – ARBREDES D’EN VIADER – BÀSCARA – CAN TEIXIDOR – PLA DE BÀSCARA – MAS D’ESPOLLA – ORRIOLS

04/02/2019 
Etapa ràpida sense cap complicació, que transcorre per llagues pistes forestals i en la que pots portar un bon ritme si no has fet l’etapa 5 el dia abans, clar. Només dues petites errades meves corregides a temps. Podem gaudir del Fluvià que sempre ens acompanya. Pujada llarga des de Bàscara fins a Orriols com a traca final.
Si et vas perdre les dos primera parts, aquí et deixem els enllaços:

/3MPORDA BY MARCEL BUENO (II)/

Si voleu participar, descarregueu el track al Wikiloc de 3MPORDA, i ens expliqueu per FACEBOOK o MAIL les vostres experiències i descobriments i així nosaltres serem coneixedors de l’estat de la ruta i les vostres aventures, us podeu posar en contacte amb nosaltres gasmountainmdm@gmail.com.

Tots els que feu més de 300km, 10.000 + i respecteu el 90% del recorregut sereu #3mpordalegend. 

Tot això ha estat possible gràcies a molta gent i especialment a les associacions i  col·laboradors: Gas Mountain, Traxapp, A pas d’Àngels, Tramuntanya Llançà, CEJ Centre Excursionista Jonquerenc, Ceb Bellcairenc, Senglanassos i Enduro Salines. Esperem que us agradi i rebre les vostres opinions.

+INFO:

 

Scroll to Top