/3MPORDA BY JUAN DIEGO “EXPRESSO DE NAVATA” (III)/

Molt contents per en Juan Diego Martin “Expresso de Navata” que ha completat la volta a la 3mpordà, completant el 100% del traçat i afegint algun quilòmetre de més perquè Navata sortís al track de la 3mpordA, el quart #3mpordalegend a innovat iniciant  el recorregut a Cadaqués, fent una jornada sencera nocturna, anant al seu ritme sense cap tipus de pressió i demostrant que quan un fa el que li agrada res el pot parar. Un altre ambaixador d’aquesta aventura que de ben segur farà que algun de vosaltres que llegiu aquestes línies us esteu preguntant si seríeu capaços de fer-la. Animeu-vos.

+3mpordA ETAPA MIX 06-07-08-09 (NAVATA– SANT PERE PESCADOR)

NAVATA – CANELLES – ROMANYÀ D’EMPORDÀ – LA BRUGUERA – ARBREDES D’EN VIADER – BÀSCARA – CAN TEIXIDOR – PLA DE BÀSCARA – MAS D’ESPOLLA – ORRIOLS – CAN CASADEVALL – RIERA DE LLAMPAIES – VEÏNAT DEL MASOS – VEÏNAT DEL PUIG – CAMALLERA – ELS PINS – VILOPRIU – CAN ROC – LES OLIVES – ELS FERRINS – MUNTANYA DE MARANYÀ – LA FONT DE LLUNY – MAS VICENÇ – LA TALLADA D’EMPORDÀ – BELLCAIRE D’EMPORDÀ– LA BOLLERIA – SANTA CATERINA – CASTELL DE TORROELLA DE MONTGRI – LA TORRE VELLA – SERRAT LLARG – MUNTANYA GRAN – PUNTA D’EN MILÀ – CALA MONTGÓ – TORRE MONTGÓ – PUNTA DEL BOL ROIG – RIELLS – HOSTAL EMPÚRIES – RUNES D’EMPÚRIES – SANT MARTÍ D’EMPÚRIES – RIU VELL – CAN CRISTIÀ – MAS MARTINET – REC DEL MOLÍ – SANT PERE PESCADOR

19/03/2019

Sortida de Navata, com no podia ser d’una altra manera. Inicio l’etapa de nit, necessito aclimatació per curses que tinc més endavant i aquesta és una bona ocasió. M’acompanyen els amics els sis primers quilòmetres, els quals estic molt agraït pel gest, un cop em deixen sol poso la directa cap a Orriols on començaré a córrer per pistes amples i corriols que serà ideal per fer-ho a les fosques.

Passo Llampaies, Camallera el camí passa paral·lel a la carretera i sento el soroll d’alguns cotxes en la foscor de la nit. Un cop a Vilopriu on el camí fa una mica més de pujada però la tinc controlada, em sento molt bé, avui cauran vuitanta quilòmetres i he de conservar una mica la mecànica.

Garrigoles, la Tallada d’Empordà per una pista senyalitzada i una llarga recta fins a arribar a Bellcaire d’Empordà. Passo per davant del  Rustik on l’Albert té, com és lògic en negoci tancat. Deixo Bellcaire d’Empordà i pujo cap Montgrí passant per l’Ermita de Santa Caterina, estic dins el territori Pajaru Trail, ja he firmat els permisos de pas.

Un camí amb molta pedra des del Castell de Montgrí  fins a la zona més boscosa del Montgrí on començo a fer corriols pel bosc per a arribar a Punta Milà, l’antiga zona militar. Punta Montgó i Cala Montgó els propers objectius. Seguixo el GR- 92 vorejant la costa pels penya-segats, vaig amb quatre ulls. Arribo al Port de L’Escala, les cames es comencen a resentir, vull resistir, ja sóc al passeig d’Empúries i tot seguit l’Hostal d’Empúries, i Sant Martí d’Empúries, el camí continua per l’allargada platja de Sant Pere Pescador on finalitzo l’etapa d’avui, les cames em demanen parar després de vuitanta quilòmetres.

 

+3mpordA ETAPA MIX 09-10 (SANT PERE PESCADOR  – CADAQUÉS)
SANT PERE PESCADOR – FLUVIÀ NÀUTIC – NÀUTIC ALMATA – EL CORTALET – LA MUGA – EMPURIABRAVA – REC DE SALINS – SANTA MARGARITA – PORT DE ROSESROSES – FAR DE ROSES – CANYELLES PETITES – ALMADRAVA – PUNTA FALCONERA – CALA ROSTELLA – MOTNJOI – CALA JÓNCOLS – REC DE TORRENT BO – CADAQUÉS
29/03/2019
Sortida a Sant Pere Pescador, avui m’espera el paradís i el final d’aquesta gran aventura. Agafo el camí del costat del Fluvià per anar a buscar el nàutic Almata, m’endinso al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, vaig a buscar  la Muga, molta fauna i flora en aquest tram de la 3mpordA. 
Arribo a la part més urbana de tota la volta, i trobo en Gerard, amic de batalles, m’acompanya per tot Empuriabrava fent que aquest tram em passi volat.
Passeig marítim d’EmpuriabravaSanta Margarita, Roses, Canelles Petites passant per davant del far de Roses,  l’Almadrava pel camí de ronda. No he trobat ni una ànima, és fantàstic. Deixo la civilització i enfilo cap a Punta Falconera.
Cala Montjoi no es fa esperar, les vistes comencen a ser espectaculars, continuo arran de costa pels penya-segats fins a arribar a Cala Jóncols, pujada coneguda al puig d’en Manyana,  pista de baixada molt ràpida, observo la immensitat del Cap de Creus amb Cadaqués als meus peus, el final arriba, em sento molt feliç. Potser repetiré més endavant, encara ningú l’ha fet al revés,…

Si et vas perdre les dos primeres parts, aquí et deixem els enllaços:

/3MPORDA BY JUAN DIEGO “EXPRESSO DE NAVATA” (I)/

/3MPORDA BY JUAN DIEGO “EXPRESSO DE NAVATA” (II)/

Si voleu participar, descarregueu el track al Wikiloc de 3MPORDA, i ens expliqueu per FACEBOOK o MAIL les vostres experiències i descobriments i així nosaltres serem coneixedors de l’estat de la ruta i les vostres aventures, us podeu posar en contacte amb nosaltres gasmountainmdm@gmail.com.Tots els que feu més de 300km, 10.000 + i respecteu el 90% del recorregut sereu #3mpordalegend. Tot això ha estat possible gràcies a molta gent i especialment a les associacions i  col·laboradors: Gas Mountain, Traxapp, A pas d’Àngels, Tramuntanya Llançà, CEJ Centre Excursionista Jonquerenc, Ceb Bellcairenc, Senglanassos i Enduro Salines. Esperem que us agradi i rebre les vostres opinions.+INFO:

 

Scroll to Top