/3MPORDA BY JUAN DIEGO “EXPRESSO DE NAVATA” (I)/

En Juan Diego està decidit a trencar motlles, el quart en aterrar a la 3mpordA comença la casa per la teulada, confirmant que el concepte primitiu on un comença la ruta per on vol, és més que viable. Inici de ruta a Cadaqués i finalització a Albanyà, amb un sumatori de quatre etapes i mitja en tres jornades, on a volgut provar-se com a senderista experimentat que és.

+3mpordA ETAPA MIX 9-10-01 (CADAQUÉS – PORTBOU).

CADAQUÉS – PORTLLIGAT – SES FIGUERETES – FAR DE CAP DE CREUS – REC DE CALA BONA – MAS DELS RABASSERS DE DALT – REC DEL MORO – COLL DE MAÓ – ERMITA DE SANT BALDIRI – ELS TORRELLONS – PORT DE LA SELVA – LA SELVA DE MAR – ELS GATIENS – SANT PERE DE RODES – SERRA DE L’ESTELA – EL XIMBALAR – LLANÇÀ – CAP RAS – COLERA – PORTBOU

26/02/2019

Sortida a Figueres amb Bus, la propera parada Cadaqués, inici de la meva primera etapa a la 3mpordA. Fa un dia genial i vaig a molt bon ritme, el Cap de Creus sempre és un lloc agradable en dies de poc vent. Visita al Far i directe cap al Port de la Selva. La pujada a Sant Pere de Rodes la tinc més que reforçada per haver fet aquests deies El Repte del Dr. Soler que coincideix en bona part amb el traçat.

Baixo ràpidament a Llançà on passo  per la plaça major per visitar l’arbre de la Llibertat de Llançà, un dels tretze arbres monumentals de l’Empordà. Agafo direcció el port i costejo passant per Colera i arribant a Portbou. Avui no he tingut problemes de track doncs conec molt bé la zona, molt content per haver iniciat aquesta aventura.

+3mpordA ETAPA MIX 01-02_03 (PORTBOU – LE PERTHUS).

PORTBOU – PLA DEL RAS – PUIG DE LES BARBES DEL BOC – PUIG DE TARAVAUS – COLL DELS EMPEDRATS – PUIG D’EN JORDÀ – PUIG DEL TORN – PUIG DE LA CALMA – COLL DE VALLFREDA – PUIG DE LES FORQUES – COLL DE BANYULS – PIC DE SAILFORT – PUIG DE LES GUARDES – PIC DELS QUATRE TERMES – PUIG DE PADRETS – PIC NEULÓS – ROC DELS TRES TERMES – PUIG DE LES COLLADETES – PUIG FORCADELL – MAS NOU – MINES – SANT PERE DEL PLÀ DE L’ARCA – SALT DEL FITÓ – CAMÍ DEL MAS DE LA COMTESSA – LE PERTHUS – FORT DE BELLAGUARDA – COLL DE PANISSARS – COLL DEL PRIORAT – COLL DEL POMER – PUIG DEL COLL DEL TEIXÓ – COLL DE PORTELLS – MAS NOU – COLL DE MANRELLA – LA QUERA.

27/02/2019

Avui toca llevar-se d’hora, en Jep Corominas em porta fins a Portbou per continuar amb l’aventura, començo pujant per pistes, unes vistes del mediterrani m’acompanyen tota l’estona, travessar tota l’Albera no és mai un repte fàcil, però sempre es gaudeix moltíssim, les carenes que trobo abans del Coll de Banyuls són molt tècniques vaig amb molta precaució. Passo el Coll de Banyuls i ja sé que em toca pujar el Sallfort, que sempre es troba implacable fins a arribar al refugi Tommy, que el trobareu a recer d’unes roques del costat nord. Un cop a la carena el paisatge canvia completament, ja que es converteix en un prat alpí, net d’arbres i amb grans vistes.

Proper objectiu coronar el Puig Neulós i fer el descens fins al Pertús passant pel Salt del Fitó, no sense abans fer una zona força tècnica amb cadenes. Un cop al Pertús vaig amb poca bateria i descobreixo que el cable de la bateria extra no carrega, decideixo parar el mòbil, aquest fet fa que no gaire més tard em perdi i faig 11 quilòmetres de més, aconsegueixo recuperar el traç i avisar al Jep Corominas que em recull a La Vajol on decideixo parar per avui. Ara queda el millor anar a sopar i descansar.

+3mpordA ETAPA MIX 03-04 (EL PERTÚS – COUSTOUGES)

LE PERTHUS – FORT DE BELLAGUARDA – COLL DE PANISSARS – COLL DEL PRIORAT – COLL DEL POMER – PUIG DEL COLL DEL TEIXÓ – COLL DE PORTELLS – MAS NOU – COLL DE MANRELLA – LA QUERA – COLL DE LLI – COLL DE LA BIGA – COLL DE LES GORDES – MARE DE DÉU DE LES SALINES – COLL DEL PONT DE LA NEU – EL MOIXER – ROS DE FRAUSA – COLLADA DE SANT MARTÍ – LES COLLADES – COLL DE LA DONA MORTA – COLL DE PERILLÓ – COLLADA VERDA – SANT BERNABEU – COLL DEL FAIG – COLL PREGON – PUIG MOIXER – COLL DE LA PEDRA DRETA – COUSTOUGES – HOSTAL DE LA MUGA – ERMITA DE SANT CORNELI – PLÀ DE LA BATERIA – PIC BASSEGODA – CAN GALAN – CAN NOU – CAN FERRERS – CAMPING BASSEGODA PARK

28/02/2019

Tercer dia, avui començo a arrossegar el cansament, però aquí estic avui toca Les Salines en la seva totalitat, començo la jornada passant pel Castell de Cabrera al nord-est del terme municipal de Maçanet de Cabrenys, continuo la pista forestal que porta al santuari de la Mare de Déu de les Salines, per agafar la directe cap al sostre de la comarca de l’Alt Empordà, darrera l’antena de telecomunicacions es troba el vèrtex geodèsic que marca el pic del Moixer a 1443 metres. Darrera podem veure el Roc del Frausa, lloc de pas habitual en les rutes excursionistes per aquest sector dels Pirineus, descens fins al Coll del Menhir de la Dona Morta i ja no paro fins Coustouges. Faig un repostatge d’aigua i agafo la pista francesa que em portarà fins l’Hostal de la Muga.

Faig un repostatge d’aigua i agafo la pista francesa que em portarà fins a l’Hostal de la Muga. Busco Sant Corneli de la Muga inici del  petit corriol que em portarà a la pistadel segon pic important del dia, El Bassegoda a 1.373,7 metres d’altitud.Ja tinc al davant l’imponent Bassegoda una grimpada final amb molta tranquil·litat i arribo al cim. . Reculo fins al Pla de la Bateria i giro direcció el Coll de Bassegoda. Descens passant pel Refugi de Can Galan i Can Nou, i anar retallant pistes, direcció Albanyà. Arribo al Càmping Bassegoda Park fi de l’etapa, ara només em queda efr dit per tornar a Figueres. Molt aviat més.

Si voleu participar, descarregueu el track al Wikiloc de 3MPORDA, i ens expliqueu per FACEBOOK o MAIL les vostres experiències i descobriments i així nosaltres serem coneixedors de l’estat de la ruta i les vostres aventures, us podeu posar en contacte amb nosaltres gasmountainmdm@gmail.com.

Tots els que feu més de 300km, 10.000 + i respecteu el 90% del recorregut sereu #3mpordalegend. 

Tot això ha estat possible gràcies a molta gent i especialment a les associacions i  col·laboradors: Gas Mountain, Traxapp, A pas d’Àngels, Tramuntanya Llançà, CEJ Centre Excursionista Jonquerenc, Ceb Bellcairenc, Senglanassos i Enduro Salines. Esperem que us agradi i rebre les vostres opinions.

+INFO:

Scroll to Top