/2ª “RUTA DE LES PEDRES” FESTA DE PASQUA AVINYONET DE PUIGVENTÓS 2017/

El passat dilluns dia 16 d’abril, en motiu de la Festa de Pasqua,  l’Ajuntament d’Avinyonet, amb el suport i col.laboració de GAS MOUNTAIN, va organitzar la 2ª edició de la “Ruta de les Pedres”.

Es tracta d’una caminada d’uns 10km de distància que transcorre íntegrament pel paratge natural de la Garriga d’Empordà. Un espai de gran valor biològic i cultural,  caracteritzat per la nombrosa presència de construccions de pedra seca. La marxa es va realitzar dins del paratges del Mas Falgarona, la Devesa de Mas Falgarona i el Torrent de Comaforcada.

El temps ens va acompanyar i vam gaudir d’un dia magnífic, això sí, amb una tramuntana moderada que va fer que la calor d’aquell dia fos més acceptable.

Durant el recorregut, guiat pels membres de GAS MOUNTAIN, es van poder visitar  dues barraques de pedra seca, una cantera i diferents feixes amb paret de pedra seca on temps enrera s’hi havien cultivat oliveres.

La sortida va comptar amb una visita de luxe: la de  l’historiador empordanès Vicenç Armangué que va fer pedagogia, entre els assistents,  de la necessitat de conservació i restauració d’aquest patrimoni natural i cultural.

 Una setantena de persones van participar d’aquesta caminada que va acabar amb un petit piscolabis, gentilesa de l’Ajuntament, i que ens va permetre agafar força per acabar d’arribar al poble.

Tanmateix, volem destacar que entre aquestes persones que van participar a la darrera Marxa , hi havia el nostre amic Amin Sheikh, de “ Bombay to Barcelona Library Cafe”, una gran persona que explica a tothom les seves vivences sobre la vida al carrer quant era un nen. Va ser un plaer assistir a la seva xerrada que es va fer posterior a la caminada; per cert el nostre amic Amin ens ha explicat la seva història, la d’un nen dels carrers de l’Índia que lluita perquè els altres tinguin una vida millor.  Una història de superació .Una lliçó de vida, d’altruisme  i de humanitat. Si voleu col.laborar en el seu projecte ho podeu fer comprant el seu llibre, una història que no us deixarà indiferents.

Podeu seguir a l’Amin Sheikh al següent enllaç web:

https://www.iambecauseofyou.com/home-es

 

Podeu trobar més fotografies al FACEBOOK de GAS MOUNTAIN a l’enllaç següent:

https://www.facebook.com/pg/GASMOUNTAIN/photos/?tab=album&album_id=1875462732736851

Podeu descarregar el track de la ruta al WIKILOC de GAS MOUNTAIN en aquest enllaç:

https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17311338

Scroll to Top